Skip to main content
  • 15.01.2020.

Assurance, film o preprekama s kojima se žene suočavaju u Nigeriji i plesnoj glazbi

Film "Assurance" koji je režirala Juba (britansko-nigerijska DJ-ica koja živi u Berlinu) donosi afričke glasove u trenutnu raspravu o rodnoj nejednakosti u plesnoj glazbi.

Piše: 


Ta rasprava odvela ju je u Nigeriju, gdje se povezala s tri DJice: Sensei Lo, DJ Yin i DJ Ayizan kako bi dobila uvid u njihova iskustva u kontekstu Lagosa. Unatoč tome što je već bila upoznata s utjecajem rodnih uloga i patrijarhata u Nigeriji, uranjanje u svjetove tri žene Lagosa, omogućilo je Jubi da dublje istraži posljedice društvenih očekivanja i prosudbi.

Assurance, koji traje nešto više od 30 minuta i premijerno je prikazan prije par dana na kanalu 4:3, prikazuje ženske DJ-e koji se suočavaju s problemima jedinstvenim za nigerijsku kulturu, kao i s preprekama s kojima se žene suočavaju u glazbenoj industriji širom svijeta. Dokumentarni film, želi istražiti zastupljenost ženskih DJa izvan prevladavajućeg, globalnog sjevernog centra.

"Assurance je nastao iz moje želje da pronađem nove perspektive u raspravi o neravnoteži spolova glazbene industrije", kaže DJ Juba.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2