Skip to main content
  • 22.03.2022.

Faithless u ovom videu otkrivaju kako je nastala legendarna himna Insomnia

Ovo je priča o tome kako je Faithless napravio jednu od najpoznatijih pjesama plesne elektroničke glazbe 'Insomnia'

Piše: 


Sister Bliss daje nam ekskluzivne uvide u to kako su tekstopisac Maxi Jazz, producentica Rollo i ona osmislili ‘Insomniu’ i kako je pokrenula njihovu iznimno uspješnu 25-godišnju karijeru koja traje do danas.

Povijest elektroničke glazbe bogata je nezaboravnim i bezvremenskim klasicima. Sister Bliss, glazbena snaga legendarne grupe Faithless, jedna je od najvažnijih ličnosti britanske elektroničke scene. Klasično školovana multi-instrumentalistica, također je napisala brojne TV, filmske i kazališne produkcije.

Jedna je od prvih ženskih house DJ-a u Britaniji, a napravila je pravu revoluciju na glazbenoj sceni s Faithless i njihovim potpuno drukčijim zvukom. Rezultat rada ovog čudesnog tria je šest top 10 singlova i preko 15 milijuna prodanih ploča te brojne nagrade i ogromni hitovi “Insomnia”, “Salva Mea”, “God Is a DJ” i “We Come 1”.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2