Skip to main content
  • 15.04.2019.

Film Under the Strobe Lit Sky istražuje utjecaj festivala na glazbenu scenu

Masivne produkcije, ogromne gužve iz cijelog svijeta i veliki broj DJa koji vrte. Današnji glazbeni festivali ne mogu se prepoznati iz njihovog primitivnog podrijetla.

Piše: 


Svake godine u Britaniji se održava više od tisuću festivala, a oko 3,5 milijuna ljudi prisustvuje jednom od raznolikih iskustava u ponudi u Velikoj Britaniji. Grad Amsterdam u skromnoj veličini ugostio je preko 150 festivala u ljeto 2018., ali je li scena postala umorna i predvidljiva?

"Under the Strobe Lit Sky" – novi 30-minutni dokumentarni film Pioneer DJ-a i DJsoundsa uključuje glazbenike, DJ-e, promotore i organizatore festivala koji dijele svoje osobne priče i misli o ključnim, ponekad nematerijalnim kvalitetama koje festivali trebaju implementirati. Oni raspravljaju o tome kako je uživanje u glazbi osnovna ljudska potreba i kako festivali više nisu samo glazba, nego su sada ključni za umjetnike i prostore da iskuse kulturu koja povezuje ljude iz cijelog svijeta. U posljednjih nekoliko godina, umjetnici su eksplodirali na međunarodnu scenu probijanjem kroz festivalske krugove.

David Levy (WME Partner, UK) nam u filmu kaže: Festivali su sve više žila kucavica kako fanovi, umjetnici, DJ-i, glazbenici počinju… Puštanje na pravim festivalim može uvelike potaknuti predstavljanje umjetnika prema širem auditoriju.”

Glazbeni festivali različitih oblika i veličina donose oduševljenje ljudima koji vole plesati pod suncem i zvijezdama.  Je li to samo glazba, ili nešto više? Kako su se festivali razvijali i što njihova budućnost drži? 'Under the Strobe Lit Sky', film Pioneer DJ-a i DJsoundsa, traži odgovore. Zavalite se i uživajte dok zvijezde festivala, uključujući Eats Everything, NERVO, Orbital i Rudimental, otkrivaju zašto vole svirati na open air pozornicama i zašto ti posebni nastupi mogu biti tako važan dio karijere. Među mnogim drugim industrijskim hotshotovima, umovima koji stoje iza, Snowbombingu, Love Internationalu, Lost Villageu, BPM-u, Further Future, Amsterdam Dance Eventu, te Michaelu i Emily Eavis iz legendarnog Glastonbury festivala otkrivaju koliko se truda ulaže u događaj, od line upa do produkcije.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2