Skip to main content
  • 30.03.2021.

Haris u podcastu intervjuirao Marka Miličevića aka Gramophonedzie

Marko radi kao Gramophonedzie, a trenutno predaje na SAE Beograd, a nedavno ga je na svom podcastu intervjuirao Haris Čustović.

Piše: 


Sa svojim korijenima koji se protežu u širokom glazbenom spektru i dubokom strašću prema funky glazbi, živim instrumentima i intenzivnom vokalu, Markova produkcijska karijera započela je 2000. godine kada je odabran za studij na RBMA u Irskoj. Potom je diplomirao dizajn zvuka na Sveučilištu u Beogradu i producirao zvučne zapise za brojne reklame, filmove i televiziju, kao i produkciju za nekoliko srpskih bendova.

Pod ovim pseudonimom potpisao je pjesme za niz neovisnih izdavačkih kuća poput Gotta Keep Faith, Yazuka, Guesthouse, DiskoZoo, Oxyd i Shak Digital. 'Swinging With The Fishes EP' koji je potpisao za Guesthouse 2009. godine sadržavao je 'Why Don’t You' – jackin 'house track koji koristi sample Peggy Lee' Why Don’t You Do Right '. 'Why Don’t You' nastavio je biti jedan od najvećih klupskih hitova u 2009. godini i dobio je podršku poput Ericka Morilla i Stevea Angella, Dennisa Ferrera i Louiea Vege. Također je dobio veliku radio podršku širom Europe s Gilesom Petersonom (Radio 1) koji ga je imenovao svojom pjesmom iz 2009. godine.

Marko je čarobni remiks Gramophonedzie također stavio u dodir s brojnim umjetnicima. Tijekom 2009. remiksirao je DJ-e Sneak, Mange Le Funka, The Young Punx i P'Taah, dok trenutno radi na visokim remiksima za profesora Greena ('I Need You Tonight') i Jean Jaques Smoothie ('2 People ').

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2