Skip to main content
  • 7.07.2016.

Intervju – Rezidenti Pulsea u Orlandu o životu nakon masakra

12. lipnja zauvijek će ostati zabilježen kao emocionalni uteg na društvenom tkanju i crvena neonska slova upozorenja na snagu mržnje i razaranja koje ruši sve ono drugačije do sebe što ne razumije.

 
49 smrti, 53 ranjena i tisuće suza rođeni su iz puške Omara Marteena u ranim jutarnjim satima kada su zvuke glazbe zamijenili oni slijepe rafalne paljbe i vriskova užasa. Poznati gay klub tako je postao mjesto na kojem su u jednoj noći nestali prijatelji, članovi obitelji, ljubavnici…
 
Još od začetaka klupske kulture LGBTQ zajednica je pod ovim akronimom različitog ujedno bila i prva društvena skupina koja je otvoreno prihvatila novu glazbu za novo doba. Sputana normama i prisiljena da traži prava koja uopće ne bi trebala biti upitna, prisiljena opravdavati svoje životne stilove i ljubavi pred većinom koja im je zatvarala vrata u lice, našla je mjesta na kojima je dozvoljeno biti onaj koji jesi bez osuđivanja. Jedno od tih mjesta bio je i Pulse kao onaj koji je simbol inkluzije i prihvaćanja osobe bez disekciranja njenih osobnih odabira.
 
 
Bijesni vukovi nevjerice, šoka i traume koji su procesuirali prve dojmove krenuli su na slijedeću etapu u kojoj tragedija postaje ubrzana krivulja učenja, katalizator promjene i napretka kako bi ugašeni životi na svom pepelu zapalili novi plamen borbe za ono važno, za temeljna ljudska prava i dostojanstva. THUMP je stoga sjeo s rezidentima Pulsea koji su se svi zatekli na lokaciji krvave lipanjske večeri. DJ Infinite, DJ Flawless i DJ Simon2001 u intervjuu niže progovaraju o kolateralu svega što se događalo, o tome kako je ovaj događaj utjecao na LGBTQ zajednicu Orlanda i na tragove koje je utisnuo u noćni život floridskog grada. 
{youtube}fHP6Aa7S00U{/youtube}
 
THUMP ujedno i poziva sve da se pridruže Go Fund Me kampanji Equality Florida organizacije koja surađuje direktno s Nacionalnim Centrom za žrtve zločina i koja će sredstva distribuirati žrtvama napada putem National Compassion Fonda.
 
Bijes može roditi još bijesa, ali da svatko svakome oko kopa kao zadovoljštinu čitav svijet bi bio slijep! Pa se stoga nadamo da će povratna sprega posljedica jednog nerazumijevanja na većoj skali postati motor pokretač promjene!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2