Skip to main content
  • 21.06.2024.

Michael Gray ispričao kako je stvorio “The Weekend”, jednu od plesnih himni 00-ih

Ovo je priča o jednoj od najprepoznatljivijih plesnih traka s početka novog milenija.

Piše: 

Michael Gray je ispričao kako mu je “The Weekend” zapravo bio zaboravljeni projekt na hard disku, a originalno je inspiraciju pronašao u pjesmi Olivera Cheethama “Get Down Saturday Night”.

Prva verzija Michael GrayovogThe Weekend” je izašla na ljeto 2003. te sa svojim jednostavnim hookom osvojila plesne podije na Ibizi i diljem Europe. Naknadno službeno izdana s proširenim vokalima, “The Weekend” te se borila s Beyoncé i Eminemiom za vrh britanskih top ljestvica.

Gray je prepričao i svoje iskustvo gostovanja u kultnoj emisiji Top of The Pops gdje su mu se dječački snovi ostvarili, kao i priču oko stvaranja spota koji je prešišao budžet, ali s obzirom na to da je inspiracija uzeta iz spotova “Call On Me” i “Around The World” vjerovali su da će biti ikonski spot.

Usprkos komercijalnom uspjehu i svemu što mu je “The Weekend” donijela, Michael Gray otkriva kako je imao i period u svojoj karijeri kada ju više nije mogao svirati u svojim setovima jer mu se jednostavno zgadila. No na sreću, krajem 2010-ih je ponovno postala “cool” i ponovno pronašla svoje mjesto u setovima drugih DJ-eva, tako da je Michael Gray ne mora uvijek svirati.

paul 1 desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.