Skip to main content
  • 30.05.2021.

Mračna elektronika s egzotičnih dalmatinskih lokacija

U doba korone ekipa ljudi okupljena oko splitske udruge "Uzgon" krenula je sa  idejom legalnog otpora situaciji u kojoj su se našli i odlučili su organizirati seriju događaja pod imenom "Darklands". 

Piše: 


U naravi, radi se o eventima koji spajaju elektroničku glazbu i egzotične, mračne lokacije. Dokumentiraju se, a na svakome od događaja uživo ima manje od 25 ljudi, kako bi zadovoljili epidemiološku formu. U prvom filmu na tvrđavi Nutjak u kanjonu Cetine pored Trilja predstavljen je c_bastard, splitski glazbeni producent i multimedijalni umjetnik, član hrvatskog elektro  banda "zidar betonsky" od 1997. do danas, kazališni režiser, likovni umjetnik, magarac.

 
U skoroj budućnosti planiraju predstaviti još lokalnih underground umjetnika koji se bave elektroničkom glazbom, kao i nekoliko gostujućih hrvatskih umjetnika koji njeguju mračniji i konceptualniji pristup ovoj glazbi – Skeptik, Zarkoff, Ruzina Frankulin, Symbol One

 
Kako sada stvari stoje u epidemiološkom smislu, moguće je bez ikakvih testova i dokaza cijepljenja imati manje eventove do 100 ljudi, tako da za idućih nekoliko "darklandsa" planiraju pustiti po 80 ulaznica za slobodnu prodaju, po svakom od eventu. Za ni jednu od ulaznica neće biti prihvaćeno službeno monetarno sredstvo plaćanja trenutne republike, već isključivo robno-uslužna razmjena, dogovorena osobno ili elektroničko verificiranim dokumentom, ponaosob sa svakim od posjetitelja.
 
"we shall never surender, we shall surely die, so lets dance…"

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2