Skip to main content
  • 20.03.2017.

Music Is My Drug: Psychedelic Trance

Francuski Canal+ je emitirao film o psihodeličnoj trance glazbi, a priču na početku usmjerava prema Ikutaro Kakehashiu kojeg danas smatraju ikonom glazbene revolucije.

Piše: 


1970. je počeo razvijati ritam mašine, a zaslužan je za osmišljavanje Roland TR-808 odgovorne za nastanak brojnih techno i trance produkcija. Doslovno s Rolandom je Kakehashi promjenio svijet glazbe.

Poslije toga radnja filma se više reflektira na psy trance scene Japana, indijske pokrajine GOA, Izraela i Velike Britanije. Uzete su izjave brojnih DJ-a, producenata, promotora, novinara, političara, inspektora u svrhu boljeg shvaćanja kako su u pojedinim zemljama ljudi počeli partijati s obzirom na složenu političku situaciju u svojoj zemlji.
{youtube}fS6vRNnt21w{/youtube}

Saznat ćete puno o stilu odijevanja, načinu života uz ovu glazbu, pa tako ne nedostaje i nagih scena, kao i snimki partijanja s različitih lokacija, a vrlo važno je da vidite i kako se Izraelci opuštaju uz tzv. Techno meditacije. Naravno kroz cijeli film se postavlja pitanje je li pokret otpora bio toliko jak, ili su pak razne supstance utjecale na razvoj globalne psy trance scene.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk