Oko 50 tisuća posjetitelja plesalo u Berlinu. Loveparade ima nasljednika?

Ponedjeljak, 23 Rujan 2019

Na Svjetski dan mira u Berlinu prošle subote su održane demonstracije, a jedna od njih koju smo već najavili Love World Peace Parade protutnjala je koridorom gdje je 1. srpnja 1989. nastao slavni Loveparade 

Preko desetak kamiona iz Njemačke, Francuske, Belgije i Nizozemske prozujalo je gradom povijesnom rutom od Brandeburških vrata preko Kolone pobjede, zaokružili se i vratili do Brandenburških vrata. Prema prvim procjenama i informacijama sa terena događaj je popratilo puno više posjetitelja nego se u početku očekivalo, a sve možete vidjeti na video prilozima u nastavku.

Oko 50 tisuća ljubitelja elektroničke glazbe plesalo je na povorci mira

Iako mnogi špekuliraju da je ovo zakoniti nasljednik Loveparadea jer nastaje na sličnim osnovama; novo buđenje globalne Rave scene i početak jedne nove "parade" nastale iz sličnih pobuda, s druge strane mnogi koji su bili dio Loveparadea smatraju da se takva strast i energija više nikada neće ponoviti, te da je ovaj event samo jedan u nizu koji žele živjeti na njegovoj staroj slavi.


Ostaje za vidjeti što će se događati 21.09.2020., budući da su organizatori vrlo zadovoljni ovogodišnjim izdanjem, a do idućega imaju podosta vremena da privuku ekipu iz cijelog svijeta. Sigurno da uz mnoge parade poput one u Zurichu, San Franciscu ili Parizu, samo jedna je prava, ona berlinska, nije ni čudo što se stalno javljaju inicijative koje bi nastavile tradiciju. Ova je svakako jedna od uspješnijih i smiješi još se blistava budućnost! 

Oko 50 tisuća posjetitelja plesalo u Berlinu. Loveparade ima nasljednika?