Skip to main content
  • 8.03.2019.

Ovaj video najbolje će dočarati unikatni projekt techno gitare NT Wave ft. Fen

Od glave do pete sav u glazbi okupan biva Valent Samardžija. Danas aktivan je u MIMO manifestaciji, VIBRAbox medijskoj inovaciji, Beat Busters peroformerima i radionici ritma, Gu Digi Gu te techno gitari.

Piše: 


Interesantan gospodin koji na svojim leđima ima podosta glazbenog iskustva djelovanjem u bendovima Tobogan, Dž81, Beat Busters te LessThanAMinute, sa svim iskustvima koja je prikupio nastupajući pod krovom upravo navedenih, glavom i bradom glavni odgovoran je za unikatnost i originalnost nesvakidašnje techno gitare poznate kao NT Wave.

Samo ime NT Wave zapravo dolazi od imena glavnog lika priče. Valovi, valovi i samo valovi. Oni su ti koji su svakodnevni dio njegova života, pa tako s mislima da ime bude kratko i internacionalno iz VALeNTa, nastaje NT Wave. U cijelu priču uvukao se i Nikola Tesla Wave, radi se o posebnoj vrsti kružnog vala, koji se udaljavanjem ne slabi nego jača.

U ovom projektu pridružuje mu se Fen pa pogledajte kako zvuči techno gitara uz vokal NT Wave ft Fen na nedavnom nastupu u KUC Mesnička, Zagreb 27.02.2019.

NT Wave je projekt naslovljen kao 'techno gitara', a techno je povučen iz etno tradicije. Razna kola kao linđo su zapravo techno ritam i melodija koja potiče na ples, oslobađanje i djeluje kao spajanje sa svojim istinskim bićem. Ta uloga plesa kao ljudske potrebe je u zapadnim civilizacijama izgubljen pojam zbog aranžirane radijske forme hita koja se danas naziva glazbom. Ali doživljaj prave muzike je sve rijeđi i dobiva se na žličicu.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2