Skip to main content
  • 18.02.2021.

Raritetni video sa splitskog karnevalskog partya 2005.

Jedan naš prijatelj sa floora objavio je snimku splitskog karnevalskog partya koji se 8. veljače 2005. održao na predjelu Pistura u centru grada (ispod Glavne pošte).

Piše: 

Tradicija je bila još od kraja 90-tih da na pokladni utorak splitske maškare paradiraju gradom, a najbolja atmosfera uvijek je bila na često zabranjivanoj elektroničkoj glazbi.

Generacije su na "krnjouse partye" otplesale na Peristilu, a potom su se lokacije znale mijenjati od Voćnog trga, do Pisture, onaj neuspjeli pokušaj kod Zlatnih vrata i jedan uspjeli na Gatu sv. Nikole.

No, vratimo se u 2005. kada su ispod Glavne pošte vrtili Jake i Pille (datum u videu je kriv, točan datum je 8.2.2005.) Ako nas sjećanje dobro služi, glazba se gasila u ponoć, a svi su potom pohrlili u Metropolis na after.

Arhivske fotografije iz "metre" objavljujemo u nedjelju, a za one koji ne znaju, Metropolis je posljednji "mohikanac" živahne, a potom posrnule splitske klupske scene.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk