Skip to main content
  • 10.07.2019.

Sve impresije sa Exita – 200 tisuća posjetitelja na 40 pozornica

Na 19. izdanju Exita na Petrovaradinskoj tvrđavi prošlo je 56.000 od ukupno oko 200.000 posjetitelja koji su se rasporedili na 40 pozornica i zona od 4. srpnja uvečer do 8. srpnja ujutro.

Piše: 


Već prve noći je ljestvica postavljena na energetski maksimum u zajedničkom nastupu Carla Coxa i Maceo Plexa, kao i tandemskoj rapsodiji Solomuna i Tale of Us od preko šest sati. Čast da zatvori cijeli EXIT i mts Dance Arenu imala je najtraženija techno zvijezda današnjice Amelie Lens, koja je prve ovacije i skandiranje imena dobila već po izlasku na scenu!

Inspirirana poviješću grupe The Prodigy i EXIT festivala, na samom kraju besprijekornog seta pustila je "Firestarter", u čast preminulog pjevača grupe Keitha Flinta što je izazvalo opću euforiju kod publike za jedan od najboljih prizora zatvaranja Exita.

Završne večeri, prije spektakularnog nastupa najbolje rangiranog svjetskoj DJ dvojca Dimitri Vegas & Like Mike, popularni američki motivacijski govornik Henry Ammar ukazao je na važnost održavanja mentalnog zdravlja i poručio publici da sve što traže već imaju u sebi i da im nije potrebno koristiti narkotike.

Upravo „Ostanimo čisti“, velika nacionalna kampanja, koja je podigla Srbiju na noge neposredno pred festival, bila je intenzivno promovirana na EXIT festivalu apelirajući na posjetitelje da izaberu čist život bez narkotika.

iduće godine EXIT slavi jubilarni 20. rođendan i ostaje samo za maštati što će ekipa iz susjedstva prirediti za dva desetljeća postojanja. Pogledajte aftermovie ovogodišnjeg izdanja!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2