Skip to main content
  • 24.02.2017.

Trailer za domaći SF film inspiriran Blade Runner-om

Novi domaći SF kratkometražni film "Slice of Life" inspiriran i posvećen legendarnom Blade Runneru 2049.

Piše: 


Premijeru ćete moći vidjeti na svibanjskom SFeraKonu u Zagrebu od 12. do 14. svibnja 2017., a mi donosimo trailer. SFeraKon je znanstveno fantastična konvencija koja se svake godine u proljeće odvija u Zagrebu, a ujedno i prva konvencija na ovim prostorima, koja nastavlja tradiciju Sajmova znanstvene fantastike.
{youtube}fcDJCZrwkLw{/youtube}

Luka Hrgović i Dino Julius predstavljaju “Slice Of Life”, kratki znanstveno-fantastični film s originalnom pričom, smješten u Blade Runner svemir. Režiju potpisuje Luka Hrgović, redatelj i VFX artist (stručnjak za vizualne efekte). Svi efekti u filmu su izvedeni na «old school» način legendarnih filmova osamdesetih godina prošlog stoljeća, poput Aliena, Star Warsa i već spomenutog Blade Runera.

U filmu nema kompjutorski generiranih efekata i 3D modela nego je cijeli vizual izveden pomoću minijatura, maketa i back projekcija. Film je nastao iz ljubavi prema  SF žanru osamdesetih godina. Stvaran je u periodu od tri godine i u potpunosti je financiran privatnim sredstvima.

U filmu glume Anton Svetić, Ivica Pustički i Emilija Habulin. Scenarij potpisuje Anton Svetić, a direktor fotografije je Dino Julius. .

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk