Skip to main content

U filmu The Chemical Generation Ibizu opisao kao religiozno iskustvo

U svibnju prije 18 godina Boy George je predstavio fascinantan dokumentarac "The Chemical Generation" u kojem se osvrće na acid house revoluciju, te razvoj rave i klupske scene, kao i na generacijama popularnu drogu ecstasy.

Piše: 


U filmu sudjeluju brojni promotori, izbacivači, dileri droge, tadašnji clubberi. Vidjet ćete isječke s partija, fotografije, novinske članke i intervjue sa DJ-ima kao što su Danny Rampling, Judge Jules, Nicky Holloway, Pete Tong, Lisa Loud, Mike Pickering, Dave Haslan; razgovor s načelnikom odjela za narkotike Ken Tappendenom i tvorcem Trainspottinga Irwine Welsh.

Kao povod za cijelu priču, ali i nastanak ljeta ljubavi svakako je bio odlazak četvorice školskih kolega i DJa Paul Oakenfolda, Danny Ramplinga, Nicky Hollowaya i Johnny Walkera na Ibizu 1987., nakon čega su postali živuće legende plesne glazbe što je dovelo do transformacije subkulturne scene mladih u Velikoj Britaniji. Taj val koji je utjecao na njih vrlo brzo se proširio zemljom.

Inspirirani house glazbom tada legendarnih house velikana Alfreda Fiorillia i Jose Padille koje su slušali u klubovima Amnesia i Pacha na Ibizi za njih je bio fascinantan trenutak, kao i spoznaja da i na Ibizi ima obilje MDMA supstanci poput ecstasya.
{youtube}X9CMiYHqYoM{/youtube}

Jedan od putnika na Ibizu, DJ Johnny Walker je izjavio: "To je poput religioznog iskustva; kombinacija konzumiranja ecstasya i odlaska u vruću atmosferu open air kluba prepunog lijepih ljudi – kao da si na odmoru, osjećaš se odlično i satisfakciju ti ispunjava različita glazba koju si do sada slušao samo u Londonu. Ova vrsta doživljaja je potpuno osvježenje i nešto novo za nas, vrlo inspirativno".

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2