Skip to main content
  • 27.10.2017.

Video o rođenju berlinske trance scene 90ih

Berlin, jedan od glavnih gradova underground scene kroz ovaj dokumentarni film ispričat će vam priču kako se 90-ih godina u njegovoj unutrašnjosti rodila trance scena.

Piše: 

Možemo slobodno reći da je veliku ulogu u buđenju techno scene te rođenju trance-a odigrao pad Berlinskog zida. Dokumentarac MFS Berliner Trance, pod redateljskom palicom Ben Hardymenta ponudit će vam da zavirite u vremena 90-ih godina kada je underground scena u Berlinu proživljavala svoj procvat.

Osim intervjua sa francuskom legendom Laurent Garnierom, svoje iskustvo iz tog vremena ispričali su Paul van Dyk te Mark Reeder koji je i osnivač MFS Records. Video sadrži i rijetki prikaz rane faze nikad prežaljenog Love Parade-a 1991. i 1993., te je tako i njegov osnivač Dr Motte ispričao svoju priču dok će vas ostatak videa provesti kroz legendarne klubove smještenih u istočnom dijelu Berlina, E-Werk i Tresor.

U dokumentarcu se priča o početku trancea, kada još nije bio definiran naziv "trance" već je bio jednostavno zvuk koji je zvučao hipnotički i za razliku od techna koji je statičan gdje pokrećeš samo pojedine dijelove tijela, trance ima više elemenata koji te dovode u stanje trancea i kompletno tijela ti je u pokretu.
{youtube}t0V_fghizcM{/youtube}
 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
schulz mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop