Baner

Premijera kratkog dokumentarnog filma Ambasador 2017.

Utorak, 13 Veljača 2018

U Zagrebu je 21. studenoga 2017. održana druga dodjela nagrada "Ambasador" na kojoj su uručena priznanja akterima elektroničke scene u 38 kategorija.


Pred oko 280 umjetnika u Kulturno umjetničkom centru Travno, organizatori su pripremili brojna iznenađenja u predprogramu pa je tako održana mini izložba nominiranih fotografa, warm-up party na vinylu DJ Toxica i predstavljanje Pioneer DJ opreme i glazbenih Udruga bitnih za razvoj scene - EMI učilište, HDS ZAMP, Education TV, te Burza znanja.

Devet kategorija bile su nagrade stručnog žiria sastavljenog od respektabilnih producenata i DJa sa scene, dok je za dvadeset devet nagrada glasala publika. Dodjelu nagrada u 3. čina vodila je Anita Bunjevac Siri i producent E-Base; priredbu su otvorili plesači Education TV-a, da bi potom svaki čin završavao prezentacijom domaće LIVE elektronike pa su tako nastupali Surka Beatbox, Beat Bustersi i NipplePeople.

Kroz nekoliko kategorija, Ambasador potiče mlade i nove autore, programe, projekte i tako služi kao platforma koja se brine za nove kreativce na sceni. Jedna od ključnih poruka projekta je okupljanje glazbenika i profesionalaca iz industrije, povezivanje i postizanje zajedništva. Organizatori su nakon dodjele nagrada održali Ambasador Winners Party u klubu Boogaloo gdje je 15 Ambasadora predstavilo brojne elektroničke pravce house, electro, techno, trance i drum and bass.Najviše državne i glazbene institucije podržale su projekt i time učinile da elektronička glazba preko nagrade Ambasador postane prepoznatljivija, odnosno da se još više uključi u segment kulture Republike Hrvatske. O Ambasadoru su izvještavali HRT (Dnevnik, Vijesti iz kulture, Dobar dan Hrvatska i Dobro jutro), Jutarnji List, Slobodna Dalmacija, Novi List, Nacional, HR2, Yammat FM, Radio 101 i mnogi drugi.

Premijera kratkog dokumentarnog filma Ambasador 2017.Direktor i osnivač nagrade:
Goran Tomašević (Klubskascena.hr)

Producent: Emir Bešić aka E-Base
 
Projektu su svojim znanjem i energijom pomogli:
Iva Vrdoljak, Anita Bunjevac Siri, Vladimir Gjurčević, Dragan Franz Srdoč, Toxic, D.B., Iveta Ermakora, Grooveline, Education TV, Silvio Hrabar, Lawrence Klein, Fabian Mateša, EMI učilište, prezenteri i volonteri.

Stručni žiri: Petar Dundov, Damir Ludvig, Ivan Mastermix, Haris Čustović, Seraphim Codex

Video produkcija i montaža: Zračni Alex, Filip Tisak

Sponzori i partneri: Burn, HDS-ZAMP, Jamnica Sensation, Cup-Up, Studio 89, Pioneer DJ Hrvatska, Klubskascena.hrViše info na:
https://www.facebook.com/Ambasador.hr
https://www.instagram.com/Ambasador.hrTracklist:

Filip Motovunski - Totem Hunt (Original Mix)
Tom Bug - You Gotta Believe It (Original Mix)
Wehbba - Fake (live from Ambasador)
Camelphat & Elderbrook - Cola (Club Mix)
Tantrum Desire - Grimm (live from Ambasador)
Nipplepeople - Sutra (live from Ambasador)
Surka - live from Ambasador
Tim Engelhardt - Reality (Original mix)
Beat Busters - live from Ambasador
Zarkoff - The Big RipoffKlupska turneja Ambasadora kreće 3. ožujka iz Zadra. Više info uskoro!

Premijera kratkog dokumentarnog filma Ambasador 2017.