Skip to main content
  • alt
  • 9.04.2014.

Islanđani u Meksiku

Islandska skupina GusGus najavila je skorašnji izlazak novog im albuma, “Mexico”, prvog nakon izvrsnog  “Arabian Horsea” iz 2011. godine.

 
GusGus je osnovan 1995. godine u Reykyaviku, a sam se postav u tih 19 godina podosta mijenjao te danas skupinu čine Stephan Stephensen, Birgir Þórarinsson, Daniel Ágúst Haraldsson, Urður Hákonardótti i Högni Egilsson. Već prvim albumom, “Gus Gus”, osvojili su i kritiku i slušatelje i dokazali kako je Island inkubator vanserijskih glazbenika kao što se legendarna Björk ili skupina Sigur Rós sklona eksperimentalnom izričaju.
{youtube}MlfnzFrDS5E{/youtube}
 
“Mexico” je njihov osmi studijski album, donosi devet pjesama, a opisan je kao nastavak njihova dosadašnjeg rada, ali s određenim preinakama sukladnima hedonizmu današnjice. Nadahnuća su potražili u synth popu osamdesetih, UK garageu i tranceu devedesetih, a sve su pjesme krcate vokalnim dionicama izuzev naslovne koja je jedini instrumental na cijelom albumu. “Mexico” izlazi 23. lipnja na labelu Kompakt, a samom će izlasku prethoditi  singl “Crossfade” s remiksevima Macea Plexa i Michaela Mayera koji pak će svjetlo dana ugledati 14. travnja.
{youtube}pJ9iakAhb1E{/youtube}
 
Popis pjesama:
01. Obnoxiously Sexual 
02. Another Life 
03. Sustain 
04. Crossfade
05. Airwaves 
06. God-Application 
07. This Is Not The First Time 
08. Mexico 
09. This Is What You Get When You Mess With Love 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2