Skip to main content
  • active line six
  • 6.07.2012.

Podrška u DJ svijetu je nikakva

Krešimir Pavić a.k.a. Active Line Six i njegov singl „Requiem“ posljednjih je mjeseci sastavni dio Paul Oakenfoldovih radio emisija, što mu svakako daje daljnju motivaciju u produkciji.

Naslovna foto

active line six

Active Line Six broji više od 15 godina bavljenja elektronskom glazbom. Pamtimo njegovu rezidenciju u Kulušiću, onu u klubu "NO1" u Zagrebu i po organizacijama popularnog Bodywork programa u OTV-u te Body&Soul programa u Bestu. Danas pak može zaključiti da je podrška među DJ-evima u Hrvatskoj gotovo pa nikakva.

U Hrvatskoj se DJ-i međusobno shvaćaju kao konkurencija pa je i podrška nikakva. Izostanak državnih institucija osjeti se itekako, nema nikakve konkretne organizacije koja bi okupila DJ-e i producente, kako bi svi radili za isti cilj, a to je poboljšanje scene. Ovako najviše profitiraju vlasnici klubova koji koriste neorganiziranost samih izvodjača te ih plaćaju vrlo malo za učinjeno. – objašnjava Krešimir te dodaje „Scena se uvelike promijenila, godinama nije više kao što je bilo u devedesetima,  ja sam old school generacija i  vrlo dobro se sjećam perioda od '95-te do '99-te , koje je po mom mišljenju bilo najbolje vrijeme partija, no ubrzo nakon toga se scena počela mijenjati, došle su nove generacije, a s njima i novi glazbeni pravci. Danas bi definitivno trebalo biti bolje, ali nije tako, cajke su napravile svoje, scena je definitivno na jednoj niskoj razini. Fali nam booking agencija, boljih organizacija i zajedništva.“ – zaključio je Active Line Six.

{soundcloud}https://soundcloud.com/activelinesix/active-line-six-requiem{/soundcloud}

Posljednjih se godinu dana Active Line Six odlučio posvetiti produkciji, vodi i svoj label Gens Recordings, a singl „Requiem“ koji je izdao za belgijski Bonzai Bazik među najpopularnijim je izdanjima tog labela i od svibnja se obavezno nalazi na playlisti Oakenfoldove radio emisije.

Krešimirov nastup ćemo ove godine imati priliku popratiti i na Discotheque Rivi u Splitu, a kao i svako ljeto njegov zvuk sastavni je dio plesnog repertoara Hula Hula bara na Hvaru. Na jesen se naravno vraća u Zagreb.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk