Skip to main content
  • popsimonova

Popsimonova i legende Detroita

Dobar glas daleko se čuje, a onaj Lane Jastrevski čuje se sve do Detroita.

Naslovna foto

popsimonova
 
Jer Siščanka, poznatija po svome umjetničkome imenu Popsimonova, suradnica je detroitskih legendi – Geralda Donalda i i Sherarda Ingrama. Gerald Donald zajedno je s pokojnim Jamesom Stinsonom djelujući u kultnoj Drexciyi ispisao jednu od najznačajnijih dionica pravog electra. Sam se Gerald Donald posakrivao iza brojnih aliaseva od kojih je najpoznatiji onaj Heinrich Mueller,  tu su i Arpanet, Z Therapy ili pak Intelletronic, a član je i grupa Dopplereffekt, Der Zyklus i još pokoje. DJ Stingray najpoznatiji je alias  Sherarda Ingrama, ali potražite ga i pod Urban Tribe ili Mystic Tribe, a poznat je i kao DJ Drexciye.  
{youtube}Zc8O65_pYmE{/youtube}
 
Dvojica producenata udružili su snage još lani pod imenom NRSB-11 ‎i izdali istoimeni singl na belgijskome labelu WeMe Records koji je svojim distopijskim zvukovljem oduševio cijelu electro zajednicu. Sada pak je na redu drugo izdanje, i to dvostruko, naziva “Commodified”  te koje donosi dvanaest traka.
{youtube}dghSAtMCMuU{/youtube}
 
Popsimonova, koja kontinuirano izbacuje kvalitetu još od DAF-om nadahnute grupe “Dekolaž”, gostuje na nekoliko traka u što se možete osvjedočiti ovdje. Glas Popsimonove fino sjeda na beskompromisni electro dvojca i nadamo se daljnoj suradnji, a bome se radujemo i  izlasku izdanja 9. rujna.
{youtube}PoXtMCt31mk{/youtube}
 
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop