Baner

Top 5 After Party traka za ožujak

Nedjelja, 19 Ožujak 2017

Novo poglavlje na KS donosi Fabian Jakopetz koji će nam redovito pisati recenzije Top 5 "Prime time" i "After party" traka.


Za početak, pošto je nedjelja, u fokusu je 5 traka koje je Fabian odabrao i obradio za aftere.

01. Christian Nielsen - We Go On (original mix)
Label: Play it Down
Osobno bi ovaj veliki uradak od talentiranog Danca bio moj top pick kada su ljudi već lagano umorni i potrebna im je nekakva melodična i easy listening atmosfera. Naprosto me hipnotizirao synth line sa početka trake koji me instantno podsjetio na Chicago House klasik, “I Need Your Love” od Jamie Principlea koji je kasnije i sami veliki Frankie Knuckles editirao, pa je postao globalni hit i vječni klasik. Bilo kako bilo, ovaj uradak ima temu koja vrlo lako zagrije srce, pa tako je i moje... Top!


02. Roog & Dennis Quin ft. Bergert Louis - Igohart (Josh Butler remix)
Label: Madhouse
Osobno spadam u velike obožavatelje Josh Butlera. Uvijek čujem savršenu kompoziciju i zlatnu sredinu između House i Techouse glazbe koju poprati odličan Techy groove i Funky low end uz Housey elemente i vokale. Pa tako je i ovaj put isproducirao Deep Tech remix za pamćenje. Sveprisutan Funk all the way, apsolutni top pick za svaki after ;)


03. George Smeddles - Baby Drums (Darius Syrossian remix)
Label: Resonance Records
Jedan odličan remix od dobro poznatog Darius Syrossiana. Stvar je odlično isproducirana za svako Techouse i House uho. Na početku zvuči kao klasični Deep Tech koji me podsjetio odmah na englesku scenu, no kako se stvar razvija, dolazi spooky moog synth lead koji je odmah dobio moju pažnju. S obzirom da sam veliki obožavatelj “tristotrojke”, TB303 Rolandove bass line mašine, apsolutno sam se zaljubio u ovaj uradak kada se primjesa iste pojavi kao savršeni add on ovog uradka. Definitivno eklektičan uradak koji će mnoge dotaknuti...04. Huxley & Mark Fanciulli - Lyra (original mix)
Label: Moda Black
Apsolutni masterpiece u vrlo kratko! Osobno nazivam ovakve uratke “love tracks”, “music for those who are in love” i sl. jer teško je drugačije i opisati ovakve harme nego kao ljubav. Ovaj Deep House uradak se od početka vrlo progresivno razvija kroz synth linije, u prisustvu moćnog low enda sa toplim bass linijama uz koje se savršeno slaže ova dreamy synth kompozicija, no najveće iznenađenje se dogodi na breaku gdje od nigdje uleti fenomenalna kompozicija electric piana. Ja osobno na piano riffove ne mogu ostati ravnodušan nikako, pogotovo ne, na ovakav suptilan uradak koji osvaja i one najzahtjevnije kužere i hipstere :D


05. Mat.Joe - One 2 Three 4 (original mix)
Label: Repopulate Mars
Kada na afteru imam vrlo različite ljude s obzirom ekipa dođe sa svih strana, trudim se pogađati zlatnu sredinu izmedu svega i svakoga, a s druge strane da ne odlazim iz svojih okvira ukusa. Meni je osobno bitno da se nadem na pola sa publikom, da im dam ono što očekuju, a da s druge strane ne izlazi iz okvira onog što se meni sviđa, tako da je ovaj uradak definitivno takav i za takve prigode. Svi koji su 90-ih pratili Hip-Hop scenu, onda će im ovaj vocal line biti vrlo poznat i nećete pogriješiti jer ideja je potekla upravo od MC-ja pod imenom Coolio. Check this out! ;)

Top 5 After Party traka za ožujak