Skip to main content
  • ibiza cure
  • 26.09.2012.

Ibiza calling (prvi dan)

Klubska Scena Crew jučer se zaputila na jedinstveni bijeli otok kojeg svaki ljubitelj elektronske glazbe i istinski obožavatelj party životnog stila mora proći u svom životu. Ibiza je zaista sve to.

Naslovna foto

ibiza cure

Službeni katalonski naziv glavnog grada i svijetljećeg otoka Ibize je Eivissa i u nastavku naših doživljaja s glavne svjetske party destinacije iz poštovanja prema Španjolcima tako smo ga i nastavili zvati. Već sam pogled iz zraka na prekrasne bijele plaže, luksuzne hotele i resorte oduzima dah, a kad smo sletjeli na aerodrom bilo je očito da bez obzira što je kraj rujna i kraj sezone ovaj otok zaista živi kroz svoje party ljude i slobodu koja se izražava raznolikošću, stilom i mladošću.

pacha par

S aerodroma smo se rent-a-carom zaputili u San Antonio, koji je uz Eivissu drugi najveći grad na Ibizi udaljen 13 km od središta Ibize, gdje smo smješeni u sasvim pristojan apartmansko-hotelski kompleks i oko kojeg je sve potrebno u neposrednoj blizini. Na putu prema smještaju dok smo izlazili ispred Pache kako bi pokupili akreditacije za dodjelu Ibiza DJ Awards prva osoba koju smo vidjeli bio je ni manje ni više nego Tiesto.

tiesto

Na putu smo također zapazili klubove DC10, Amnesiu i Privilege i naravno zanimljive ljude okarakterizirane većinom tetovažama, bojama, piercinzima, a česta pojava su i djevojke bez grudnjaka. Dakle sloboda na djelu.

Na samu dodjelu Ibiza DJ Awards u Pachi koja je u središtu zbivanja uputili smo se oko 23h, dok je ceremonija dodjele počela u ponoć.
Pacha je lijepo uređen klub s etažama koje ga čine zanimljivijim te dekoracijama oko kojih su se organizatori potrudili kako bi dodjela bila bi na razini, ali i prekrasnim polugolim zabavljačima koji su se predstavili na pozornici kao dio Pachine vizualne ljepote.

cure pacha

Klub je ovu večer naravno obilovao novinarima, kamermanima, fotografima i DJ zvijezdama koje su se redom izmjenjivale na pozornici. Armin van Buuren, Seth Troxler, Maceo Plex, Maxi iz Faithlessa, Tiesto, Chase&Status, Nervo i drugi koje smo vidjeli najbolje možete provjeriti u našoj galeriji s mjesta događaja, dok pobjednike po kategorijama možete provjeriti u prethodnom članku.

pacha

Od uobičajenih zahvala karakterističnih za dodjele nagrada odmaknuo se Seth Troxler, pobjednik u kategoriji za najboljeg tech-house DJ-a, koji je poručio: „Ne zaboravite na korijene elektronske glazbe, sve dolazi iz undergrounda, potrudimo se da tako i ostane“. Time je naravno odaslao i poruku koja je za ovu ceremoniju nekako i bila primjerena s obzirom da razvikana DJ imena ipak nisu odnijela glavne nagrade tu na Ibizi.

Na izlasku iz Pache ugledala sam svog glazbenog favorita i highlight ove godine jednostavnog Macea Plexa pa sam ga zamolila za zajedničku fotografiju i zahvalila na prekrasnoj glazbi koju stvara i odličnom setu s novosadskog Exita na što mi je on odgovorio „hvala što slušaš“.

maceo i nina

Po dodijeli nagrada klub se dijelom ispraznio, a mi smo ostali poslušati live nastup prpošne i glasovno nadmoćne američke house grupe Hercules&Love Affair koji su mi ovog puta u Pachinom zatvorenom ozvučenju zvučali još bolje nego na main stageu Exita.

Noć je polako odmicala pa smo odlučili posjetiti Coxov Space kako bi što više iskoristili svaki trenutak, a i zbog činjenice da su kad smo stigli tamo svoj set upravo vrtili Nicolas Jaar i Soul Clap. Naravno da smo uživali u fuziji tech house i deep house ritmova, iako su ipak podilazili donekle publici dok su se oni međusobno izmjenjivali za pultom i očito se dobro pri tom zabavljali. Klub nije bio pun posjetitelja, što s obzirom na datum ne iznenađuje, ali su zato svi prisutni plesali cijelo vrijeme.

Space je prostraniji klub od Pache, ali realno mi imamo ljepših klubova nego što je Space od kojeg smo vidjeli samo dva floora, prvog koji izgleda kao predvorje i drugog koji je prostrana hala s par povišenih pultova za DJ-e te jednom manjom etažom, ali je zato zvuk u oba kluba bio odličan. Benoid&Sergio preuzeli su pult nakon Nicolas Jaara i Soul Clapa i za moj ukus previše uživljeni u sebe nastavili u veselom house ritmu, a mi smo zaklučili da je vrijeme privesti večer kraju.

pacha2

I dok se večeras spremamo posjetiti Amnesiu i Sunkeys uz nastupe Basement Jaxxa i Boddike, a tko zna što će noć još donijeti. Veliki pozdrav do sutra s Ibize.

Foto:Goran Matijašec

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2