Skip to main content
  • 28.08.2022.

Peti rođendan Project Vojarna proslavio je gostovanjem Umeka

Šibenik se u posljednjih desetak godina pozicionirao visoko na ljestvici lokacija za vrhunske ljetne događaje

Piše: 


Sve je krenulo još s Terraneom, a nastavilo se s drugim organizatorima koji iz godine u godinu dovode široku lepezu glazbenika u Krešimirov grad. Upravo jedna od okosnica glazbenog programa u Šibeniku, Project Vojarna, je proslavila pet godina postojanja.

Priča s Project Vojarnom je krenula 2017. s gostovanjem regionalne techno zvijezde – Marka Nastića. Kroz sljedećih pet godina, kroz Šibensku vojarnu je prošlo 15ak događaja na kojima su nastupali Boris Brejcha, Ben Sims, Dave Clarke, Fatima Hajji, Fat Boy Slim, Monika Kruse i mnogi drugi.

Glavni uzvanik rođendanskog izdanja Project Vojarne je bio Umek, a obljetnicu su upotpunila gostovanja Veztaxa i Dejana Milićevića uz neizbježnu podršku lokalnih snaga. Prolaskom kroz šibensku periferiju, već od ranih večernjih sati su se mogli čuti techno beatovi koji su navodili kolonu auta iz svih krajeva Dalmacije, ali i ostatka Hrvatske, gdje trebaju ići.

Dolaskom kod bivše šibenske vojarne dobra atmosfera je bila u zraku, a ambijent u kojem se Project Vojarna održava je uvijek jedan poseban začin za cjelokupni doživljaj. Večer su otvorile lokalne snage Bunar, Ante Banić i Zorro koji su lagano razgibavali prve partijanere. Zagrijavanje za rave do ranih jutarnjih sati je odradio Dejan Milićević s laganim miksom techno i house zvuka.

Za vrijeme posljednjih nekoliko traka Dejana Milićevića, Umek se popeo na pozornicu, a njegovom pojavom publika je ušla u ekstazu koja nije stajala do rano jutarnjih sati. Slovenski techno teškaš dva sata nije ni malo štedio publiku sa svojim setom.

Kako je tempo išao gore, tako je publika dizala energiju, ulazila u drugu dimenziju te davala Umeku dodatnu motivaciju za putovanje kroz ID-jeve, nove trake i vječne klasike. Šibenska publika je vrhunski primila Umeka, a koliko se moglo vidjeti na njegovim izrazima lica te nešto kasnije na njegovom instagramu i sami Uroš Umek je jednako uživao u Krešimirovom gradu.

Iako su se sati bližili jutarnjima, kontrolere je preuzeo Umekov sunarodnjak Veztax koji je nastavio s energičnim technom u svitanje zore. Najizdržljivije partijanere do samog kraja su pratili Edy C, Santiago Batacosta i Amigoo.

Iako je rođendansko izdanje Projecta Vojarne bilo nešto manje posjećeno nego inače, old school ambijent i uzavrela atmosfera kao i uvijek su bili na razini zadatka. Dio atmosfere pogledajte ovdje u našim instagram storijima ili video prilogu niže.

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2