Skip to main content
  • 15.08.2022.

Preko 100 sati house glazbe u 6 dana Defecteda

Bezbroj emocija, 200 000 plesnih koraka, više od 100 sati house glazbe, preko 90 izvođača, 6 dana i jedan festival – Defected

Piše: 


Svatko tko jednom posjeti Defected, njegovi slogani ''House music all life long'' i ''In our house we are all equal'' postaju apsolutno opravdani energijom koja njime cirkulira. Festival koji je tijekom godina uspio okupiti većinski liberalnu i skroz otvorenu publiku među kojom se osjeti pozitivna vibra, ljudskost i prihvaćanje u zraku upravo je ono što Defected čini posebnim.


Lijeva fotografija – credits www.instagram.com/bonmk1/

Od najpoznatijih imena house glazbe do manje poznatih izvođača, od mainstream glazbe i planetarno popularnih hitova do underground traka zbog kojih house publika tek postajemo, a kasnije i ostajemo, od ženskih i muških plesača do drag queensDefected je postao sinonim za različitost.


 
Nekoliko tisuća obožavatelja house glazbe plesalo je šest dana u Tisnom na nekoliko različitih stageova i na brodovima sa kojih su se čuli svi podžanrovi housea – funky, deep, melodic, tech… Na bogatom lineup-u našlo se preko 90 različitih imena među kojima su predvodnici house glazbe na svjetskoj sceni, izvođači Defected Recordsa, mlađi DJ-i u usponu i mnogi drugi.

Dan prije službenog početka festivala održan je pre-party na Beach Stageu uz samo nekoliko stotina ljudi i brutalan tech-house set prve dame Defecteda, Sam Divine, koja nikad ne razočara, a to je potvrdila zbilja svakim setom tijekom cijelog festivala.

Popularni londonski producentski DJ duo, underground house zvijezde koje smo nedavno imali prilike čuti na LMF Festivalu u Zagrebu, Gorgon City, za mene neprikosnoveni kraljevi housea koji uvijek dodaju dozu mističnosti, idealno su nas zagrijali za malo žešćeg Johna Summita koji je set završio u snažnom tech-house tonu.

U moru kvalitetnih izvođača, kraljice housea, dive Dames Brown ukrale su pažnju sa zvukovima jazza, hip-hopa, bluesa i disca, te priredile spektakl. Ritam, melodija, vokal, ples, energija – imaju sve.

Maestralni set pripremio je i Bob Sinclar, uz svoje house klasike sa dodirom francuskog housea, među kojima se našao i bezvremenski World Hold On, ali ovog puta u najnovijoj, Fisherovoj verziji koja već tjednima obilazi svijet, a sada smo ju konačno čuli uživo isto kao i ikonu housea i dancea, prvu crnu trans ženu na sceni elektroničke glazbe, Honey Dijon, koja je okupila ogroman broj ljudi, sasvim opravdano.


Foto: www.instagram.com/bonmk1/

Louie Vega i Vintage Culture bili su među zadnjima koji su zatvarali festival, a sam kraj obilježili su Sam Divine i osnivač Defecteda Simon Dunmore, koji su produžili trajanje za sat vremena kojih je apsolutno svakom ljubitelju housea značilo puno više od toga i u kojih je stalo još više emocija nego u cijeli festival.

Vatrene drag queens svaki su dan imale svoj show na Main Stageu i malo je reći da su zasjenile i najveće DJ-e svojim nastupima, a ponajviše sjajnom energijom kojom su zračile. Defected je dom housea i sasvim se opravdano naziva višednevnim house hedonizmom. Festival koji nema ograničenja, dobrodošli su svi, prihvaćeni su svi, svi su različiti, a isti.

Pogledajte najbolje video momente s Defecteda u našim instagram storijima ili niže u objavama gdje smo izdvojili epske momente.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk