Skip to main content

Zvijezda je rođena – Sea Star festival je otvoren!

U Hrvatskoj je krenula festivalska sezona i to s velikim Sea Starom u organizaciji iskusne ekipe iz susjedstva – Exitovaca.  

Piše: 


Jučer je održan nulti dan festivala i imao je čak dva otvorenja koja su pokazala da je Sea Star puno više od festivala.  Iz Novog Sada  u ponedjeljak je krenula humanitarna biciklistička „štafeta“ u svrhu prikupljanja sredstva za nabavu radiološkog aparata za Dom Zdravlja u Umagu.  Nakon prijeđenih 600 kilometara, povorka prijateljstva i ljubavi, stigla je predvečer u kompleks Stella Maris gdje su je dočekali osnivač festivala Dušan Kovačević te gradonačelnik Umaga Vili Bassanese. Ova humanitarna gesta u duhu  je ovogodišnjeg  lajtmotiva  festivala – obilježavanja 50. obljetnice „Ljeta ljubavi“. 

Podsjetimo, tog davnog ljeta 1967.godine, stotine tisuća mladih okupilo se u San Franciscu i ostalim gradovima SAD-a.  To okupljanje preraslo je u  društveni fenomen koji se protivio ratu u Vijetnamu i konzumerizmu, a zalagao se za pravedno društvo, mir i ljubav. Ili kako to danas zovemo – PLUR. Oko 22:30  krenulo je službeno otvaranje Sea Stara.  Na pozornici Nautilus Arene legendarni Rambo Amadeus otvorio je festival  nakon čega je uslijedio spektakl na obali uz vatromet i hologram.

Organizatori Sea Stara pobrinuli su se za brojne zanimljivosti. Tako na službenoj Facebook stranici festivala možete pogledati  i intersantne razgovore s izvođačima. Naša preporuka je razgovor s već gore spomenutom legendom jer je njegova poruka nagovještaj novog ljeta ljubavi. Zato, pridružite se ovaj vikend desecima tisuća mladih iz cijele Europe u predivnoj uvali kompleksa Stella Maris, te uz vibracije Prodigyja, Fatboya, Kalkbrennera, Umeka, Nastića i još 70 izvođača širite PLUR.
{youtube}qxx0cXIBc8E{/youtube}

Za večeras je najavljen spektakl pred 20.000 posjetitelja. Iako su kompleti karata rasprodani, jednodnevnih ulaznica će biti dovoljno na vratima tijekom cijele noći.

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2