Skip to main content

Zvijezda je rođena – Sea Star festival je otvoren!

U Hrvatskoj je krenula festivalska sezona i to s velikim Sea Starom u organizaciji iskusne ekipe iz susjedstva – Exitovaca.  

Piše: 


Jučer je održan nulti dan festivala i imao je čak dva otvorenja koja su pokazala da je Sea Star puno više od festivala.  Iz Novog Sada  u ponedjeljak je krenula humanitarna biciklistička „štafeta“ u svrhu prikupljanja sredstva za nabavu radiološkog aparata za Dom Zdravlja u Umagu.  Nakon prijeđenih 600 kilometara, povorka prijateljstva i ljubavi, stigla je predvečer u kompleks Stella Maris gdje su je dočekali osnivač festivala Dušan Kovačević te gradonačelnik Umaga Vili Bassanese. Ova humanitarna gesta u duhu  je ovogodišnjeg  lajtmotiva  festivala – obilježavanja 50. obljetnice „Ljeta ljubavi“. 

Podsjetimo, tog davnog ljeta 1967.godine, stotine tisuća mladih okupilo se u San Franciscu i ostalim gradovima SAD-a.  To okupljanje preraslo je u  društveni fenomen koji se protivio ratu u Vijetnamu i konzumerizmu, a zalagao se za pravedno društvo, mir i ljubav. Ili kako to danas zovemo – PLUR. Oko 22:30  krenulo je službeno otvaranje Sea Stara.  Na pozornici Nautilus Arene legendarni Rambo Amadeus otvorio je festival  nakon čega je uslijedio spektakl na obali uz vatromet i hologram.

Organizatori Sea Stara pobrinuli su se za brojne zanimljivosti. Tako na službenoj Facebook stranici festivala možete pogledati  i intersantne razgovore s izvođačima. Naša preporuka je razgovor s već gore spomenutom legendom jer je njegova poruka nagovještaj novog ljeta ljubavi. Zato, pridružite se ovaj vikend desecima tisuća mladih iz cijele Europe u predivnoj uvali kompleksa Stella Maris, te uz vibracije Prodigyja, Fatboya, Kalkbrennera, Umeka, Nastića i još 70 izvođača širite PLUR.
{youtube}qxx0cXIBc8E{/youtube}

Za večeras je najavljen spektakl pred 20.000 posjetitelja. Iako su kompleti karata rasprodani, jednodnevnih ulaznica će biti dovoljno na vratima tijekom cijele noći.

dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2