Skip to main content

Iglom ubrizgao čaj od čarobnih gljiva koje su mu počele rasti u krvi

Muškarac je primljen na odjel intenzivne njege nakon što si je u krv ubrizgao čaj od čarobnih gljiva

Piše: 


Objavljen je slučaj 30-godišnjaka poznatog kao 'Mr X' koji je završio na odjelu intenzivne njege nakon što je iglom ubrizgao čaj od čarobnih gljiva, izvijestili su znanstvenici s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Creighton u Nebraski, a objavio Journal of the Academy of Consultation-Liaison Psychiatry početkom ovog mjeseca.

Izvještaj otkriva da je muškarac bolovao od bipolarnog poremećaja i ovisnosti o opioidima te je na internetu čitao o terapijskim prednostima čarobnih gljiva i LSD-a prije pokušaja samoizliječenja čajem od čarobnih gljiva. Njegova je obitelj potvrdila da je prethodno prestao uzimati propisane lijekove i da je bio u fazama između depresivnih i maničnih stanja.

Čovjek je kuhao čarobne gljive u čaju i filtrirao ih kroz vatu prije nego što ih je ubacio u svoje tijelo. Tijekom nekoliko dana doza je dovela do toga da mu je došlo slabo i postao je letargičan . Koža mu je požutjela i patio je od proljeva i povraćanja krvi. Obitelj ga je odvezla u bolnicu i tijekom 22 dana liječio se od višesustavnog zatajenja organa, a osam dana proveo je na odjelu intenzivne njege. Krvne pretrage otkrile su da je muškarac bio pozitivan na gljivičnu infekciju od psilocybe cubensis – ili čarobnih gljiva – kao i na bakterijsku infekciju od mikroba brevibacillus. Rezultati su pokazali da su mu u krvi počele rasti čarobne gljive.

Liječnici koji proučavaju slučaj kažu da "naglašava potrebu za stalnom javnom edukacijom o opasnostima koje prate upotrebu ovih i drugih droga, na načine koji nisu propisani". Psihodelični lijekovi poput LSD-a i čarobnih gljiva uzimaju se oralno kada se koriste u terapiji. Kada se koriste za rekreaciju, mogu se jesti, sušiti i mljeti u prah ili doista kuhati u čaju. Čokolada od čarobnih gljiva i kapljice psilocibina također su popularni načini uzimanja gljiva. Ni na koji način se ne preporučuje ubrizgavanje čaja od čarobnih gljiva. Čovjek je pušten iz bolnice, ali još uvijek uzima antibiotiea i lijekove protiv gljivica.

wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2