Skip to main content
  • 9.02.2020.

Istraživanje: Kanabis za upola smanjuje glavobolju i migrenu

Kanabis smanjuje glavobolju kod 47,3%, a bolove od migrene kod 49,6% ispitanika pokazalo je nedavno istraživanje koje je predvodila Carrie Cuttler, docentica psihologije sa Sveučilišta u Washingtonu.

Piše: 


Studija, koja je nedavno objavljena online u časopisu Journal of Pain, prva je koja koristi podatke o pacijentima s glavoboljom i migrenama koji koriste kanabis u stvarnom vremenu. Prethodne studije su od pacijenata tražile da se prisjete učinaka upotrebe kanabisa u prošlosti.

Bilo je jedno kliničko ispitivanje koje je ukazivalo da je kanabis bolji od Brufena u ublažavanju glavobolje, ali koristio je nabilon, sintetsku kanabinoidnu drogu.

Motivirani smo za ovu studiju jer značajan broj ljudi kaže da koristi kanabis za glavobolju i migrenu, ali iznenađujuće je malo studija odgovorilo na tu temu“, rekla je Cuttler, vodeći autor ovog rada.

U studiji WSU, istraživači su analizirali arhivske podatke iz aplikacije Strainprint, koja omogućava pacijentima da prate simptome prije i nakon upotrebe medicinskog kanabisa kupljenog od kanadskih proizvođača i distributera. Podatke je dostavilo više od 1300 pacijenata koji su aplikaciju koristili više od 12.200 puta da bi pratili promjene glavobolje od prije do poslije konzumacije kanabisa, i još 653 koji su aplikaciju koristili više od 7.400 puta da bi pratili promjene u težini migrene.

"Željeli smo tome pristupiti na ekološki valjan način, a to je da pogledamo stvarne pacijente koji koriste biljni kanabis za meditiranje u vlastitim kućama i okruženju", rekla je Cuttler. "To su također vrlo važni podaci, pa ih možemo primjerenije i preciznije generirati na većoj populaciji pacijenata koji koriste kanabis za upravljanje ovim stanjima."

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2