Skip to main content

POV video simulacija MDMA iskustva!

1913., u labosu na početku stoljeća, prvi puta je sintetiziran spoj koji danas nazivaš MDMA, ili od milja Molly.

 
U inicijalnom trenu nikada nije testirana na ljudima sve dok je iznova 1976. nije sintetizirao Alexander Shulgin, koji ju je, u maniri ludih 70-ih, testirao na samome sebi.
 
Sasvim impresioniran njenim mogućnostima proslijedio ju je psihijatru Leu Zeffu koji je odlučio poučiti ostale psihijatre kako da je pravilnim doziranjem iskoriste u svrhu liječenja diljem svijeta. Probali su je držati u tajnosti i zvali je šifriranim imenom "Adam". No kako ljudska priroda slabo podnosi tajne i baš poput biblijskog protagonista sklona je iskušenjima "Adam" se u ranim 80-ima našao na teksaškim podijima (Stark Club u Dallasu). DEA je zabranila drogu/lijek nakon čega su psihijatri i psiholozi podigli tužbu i dobili, ali DEA je odlučila ignorirati presudu. 

 
MDMA se kasnih 80-ih preselila na Ibizu u klubove poput Amnesie i Ku-a i 1988. britanski DJ-i u posjetu Ibizi, duboko dirnuti iskustvom, ponijeli su kući opušteni balearski stav u London. Ecstasy i glazba uskoro su postali nerazdvojni i mali raveovi su se pretvorili u goleme višednevne partije a MDMA se utkala u europsku i globalnu rave scenu.
 
Dakako, prisutna posvuda i neograničena samo na margine scene, ipak je postala otrov po izboru čitave jedne generacije zbog koreliranja njenih učinaka na emocije s motom "samo ljubav", generalnim PLUR-iranjem te učincima na vizualni korteks koji izazivaju distorziju boja, zamućenu atmosferu i pulsirajuće treptaje. Tako je Youtube kanal AVI LSD ovoga tjedna uploadao video koji simulira vizualno iskustvo partyja dok surfaš sintetički tsunami u krvotoku. Uz soundtrack B&B Projectova "Move on Up" možeš poći na sugeriranu nomenklaturu higha.
 
Uz snimke stvarnoga EDM koncerta u ovom POV ostvarenju gledaš iskustvo iz prve ruke kroz oči korisnika. Video dakako nije načinjen kao ohrabrenje ili poticaj konzumaciji droga već samo kao realna reprezentacija jednog iskustva, koje može varirati od jednog do drugog rekreativnog korisnika. Pa na to kako izgleda vožnja uz Molly na suvozačevom sjedištu pogledaj niže.
{youtube}-sWoOBSXbQA{/youtube}
 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop