Baner

Stanice za anonimno testiranje droga prijeko su potrebne

Nedjelja, 23 Kolovoz 2020

Stanice za anonimno testiranje droga na kojima bi se supstance mogle provjeravati bez mogućnosti kažnjavanja trebalo bi otvoriti u svim gradskim centrima kako bi se zaustavio nevjerojatan porast smrtnih slučajeva povezanih sa klupskim drogama.


U izvješću koje je objavio Sky News još 2018. otkriveno je da su smrti povezane sa ecstasyem i kokainom na najvišoj razini otkad su počela istraživanja, te da su prijemi u bolnice vezani za ove droge također dramatično porasli.

U Velikoj Britaniji je 2016. bilo 98 smrtnih slučajeva povezanih sa ecstasyem, u odnosu na 12 iz 2010.; 494 osobe su umrle od kokaina 2016., a 2010. ukupno 148.Obje su droge postale čistije

Izvještaj, čiji su autori akademici sa Sveučilišta Durham, savjetodavna služba The Loop and think-tank Volte Face, zaključuje da trenutna politika droga, koja se temelji prije svega na zabrani, pokazuje slabosti i loše utječe na mlade ljude u noćnom životu.

Autori kažu da se povećava rizik za zdravlje mladih, i opterećuje policija i zdravstvena služba, a svaki prijem procjenjuje se da će britanski nacionalni sustav za zdravlje koštati 10.000 funti.Osim što se traži uvođenje stanica za testiranje droga i ispitivanja sigurnosti droga, poziva se i na stvaranje neovisne informativne službe za mlade ljude; obuku osoblja u klubovima i barovima i poboljšane sigurnosne postupke u licenciranim prostorima.

Stanice za anonimno testiranje droga prijeko su potrebne