Skip to main content
  • 23.08.2020.

Stanice za anonimno testiranje droga prijeko su potrebne

Stanice za anonimno testiranje droga na kojima bi se supstance mogle provjeravati bez mogućnosti kažnjavanja trebalo bi otvoriti u svim gradskim centrima kako bi se zaustavio nevjerojatan porast smrtnih slučajeva povezanih sa klupskim drogama.

Piše: 


U izvješću koje je objavio Sky News još 2018. otkriveno je da su smrti povezane sa ecstasyem i kokainom na najvišoj razini otkad su počela istraživanja, te da su prijemi u bolnice vezani za ove droge također dramatično porasli.

U Velikoj Britaniji je 2016. bilo 98 smrtnih slučajeva povezanih sa ecstasyem, u odnosu na 12 iz 2010.; 494 osobe su umrle od kokaina 2016., a 2010. ukupno 148.

Obje su droge postale čistije

Izvještaj, čiji su autori akademici sa Sveučilišta Durham, savjetodavna služba The Loop and think-tank Volte Face, zaključuje da trenutna politika droga, koja se temelji prije svega na zabrani, pokazuje slabosti i loše utječe na mlade ljude u noćnom životu.

Autori kažu da se povećava rizik za zdravlje mladih, i opterećuje policija i zdravstvena služba, a svaki prijem procjenjuje se da će britanski nacionalni sustav za zdravlje koštati 10.000 funti.

Osim što se traži uvođenje stanica za testiranje droga i ispitivanja sigurnosti droga, poziva se i na stvaranje neovisne informativne službe za mlade ljude; obuku osoblja u klubovima i barovima i poboljšane sigurnosne postupke u licenciranim prostorima.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2