Skip to main content

Brina Knauss: -I moji roditelji bi mogli postati DJ-evi, jer danas postoji sync botun-

Slovenska techno miljenica Brina Knauss, je bila dio ženske postave Nautilus Arene prvog dana Sea Stara

Piše: 

Dok ju je publika strpljivo čekala da preuzme pozornicu nakon Andrea Ljekaja, kratko je porazgovarala s nama.

Tvoj život i karijeru je obilježila košarka, zatim pjevanje u bendu, skok u modne vode i na kraju si se vratila glazbi i završila kao DJ. Što je prevagnulo toj odluci?

Pazi, ja sam prvo bila pjevačica i sve je krenulo s glazbom. Svirala sam klavir od malih nogu, ušla u bend i onda sve to napustila jer sam se htjela bavit modelingom u Milanu. Nakon nekoliko godina, nisam više imala satisfakciju. Dečko mi je bio velika podrška i predložio da se oprobam kao DJ, jer je vidio kako sam uvijek zainteresirana za glazbu i kako istraživam nove stvari po internetu. Nije mi trebalo puno da me nagovori, probali smo, on mi je pokazao osnove i vidio da se dobro snalazim te me pogurao.

I onda, što je teže, karijera u glazbi ili košarka?

Ja dolazim iz košarkaške obitelji, gdje se sve vrti oko sporta. Tata je trener, brat je bivši igrač, majka profesorica tjelesnog. Za sport, košarku, trebaš to imat u krvi, talenta i puno, puno trenirat. Uz godine treniranja, zalaganja i rada možeš doći do dosta dobre razine. Dok s druge strane, danas DJ može bit svatko. Vjerujem da bi moji roditelji mogli sutra početi da žele, jer ono postoji “Sync” botun….

Gdje ti je najdraže nastupat?

Ako moram birat, dnevni termin na festivalu. Okej sam i s večernjim nastupima, pogotovo ako je veliki prostor ispunjen sa ljudima koji donesu energiju i intenzitet. Što se tiče klubova, tu je uvijek onaj posebni doticaj s publikom, povezanost koju samo tamo imaš.

Imala si priliku dijeliti pozornicu s velikanima, ko ti je ostao u pamćenju?

Adriatique! S njima sam baš nedavno dijelila pozornicu i oni su mi generalno najdraži izvođači. Naravno, svirala sam i sa Solomunom, Black Coffeeijem, Lucianom, Carl Coxom…Carl je pogotovo drag i odličan. Još uvijek nakon toliko godina ne mogu vjerovat, da se uvijek smije, da je toliko pristojan i fantastičan!

Večeras dijeliš pozornicu sa drugim curama iz regije…

Ako se ne varam, ovo je prvi put da su samo cure na pozornici kroz cijelu večer na festivalu. Jako sam znatiželjna i vidjet ćemo kako će proći.


Novinar Toni Jurić razgovarao je u Umagu s Brinom Knauss

Da se dotaknemo tvoje produkcije. Objavila si EP 2019, zatim 2021. Nekom logikom, nešto novo nam stiže dogodine?

To znači….heh…Da radim na novim stvarima. Ali pazi, ja sam dosta zahtjevna oko produkcije. Imam toliko stvari doma koje samo stoje jer nisam zadovoljna s njima. Zato mi treba toliko vremena da objavim nešto. Pogotovo jer želim da mi svaka nova objava bude bolja od prošle. Ali vidjet ćemo još, radi se u studiju tako da će bit nešto.

Ljetna sezona je službeno krenula, hoće li bit nešto vremena za odmor?

Zapravo, odmor mi je sad sljedećih par dana. Kako smo u Umagu, a on je blizu Kopra, idem doma se relaksirat i pripremit za touranje na sve strane. Ljetna je sezona, treba ju izgurat i moramo bit sretni, jer nismo ovo mogli radit dvije godine!

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop