Skip to main content

Bronski: Sama ideja od starta bila je da pružimo kvalitetan i neopterećen izlazak

Bronski u DJing ulazi 2011. nakon nekoliko godina aktivnog partijanja. U svojoj rodnoj Kutini tada je dobio priliku svirati u caffeu RAM na poziv kolege Nemessisa, a uskoro postaje i rezident.

Piše: 


Nakon preseljenja u Zagreb zasvirao je u Sirupu gdje je odmah dobio rezidenciju što je bila odlična podloga za pokretanje programa Deep’n’Delicious u suradnji sa Heryom. Ciljevi su bili što više svirati, prezentirati se publici i graditi prepoznatljiv zvuk pa je tako DnD izrastao u cijenjenu večer koja nudi svježi underground house zvuk. Dok svira Bronski kombinira deep, techno, house s naglaskom na ritmičnost. Pročitajte što je rekao uoči partija 30. travnja Ten Walls live. LABO pre-party. Katran Zagreb

1. Pozdrav Josipe. Kako život ovih dana. Evo znam da dolaziš iz Kutine, kakva je scena bila tih dana kada si bio vjeran plesnom podiju? Koji su to DJi tada vladali tamošnjim DJ pultom?

Pozdrav KS, život super, nemogu se požaliti na ništa, stvarno mi je super,  pa evo u to ime šaljem positive vibes okolo da svima bude tako.

Da, dolazim iz Moslavine, a tamošnja scena osim uvijek aktulnih tamburica furala je opasan đir. Kultni RAM caffe od 95’ isporučivao je i još uvijek isporučuje dobru mjuzu. Uvijek nas je bilo 100-200 za neki manji party, a na dva tri datuma godišnje organizirale su se i veće žurke. (Brunkas Day, Mikleuška, Urbanfest) Što se tiče DJeva, u doba moje rane mladosti najaktivniji su bili Domagoj Kobelščak, tada poznatiji kao Nemessis, zatim Tomislav Pasanec aka Blacksoul (jedna polovica PEZNTa) i naravno Tomislav Tom Cue Štimac. To su likovi koji imaju dobar rad iza sebe i naravno još su uvijek aktivni, a to isto mnogo govori. Bilo je tu još manje aktivnih, ali atraktivnih DJeva i ‘’scena’’ iako jako mala, za mene je bila postojana.

2. Kako ti se čini sadašnja scena u ostalim gradovima diljem Hrvatske koji i u vrijeme zimskih dana daju elektroničkoj glazbi prostora da diše?

Ma scena je ludilo, manji gradovi su doslovno eksplodirali, pojavli su se neki novi ljudi i svi se trude raditi neke žurke, partye, festivale ili bilo kako dati sebe i svoju ekipu u stvaranje scene. Naravno življe je ondje gdje to mogućnoti dopuštaju, a kada se mogućnosti spoje sa dobrim timom nastaju čuda.

3. Gdje se tu sve uklapa Deep'n'Delicious? Koja je bila ideja začetka tog projekta?

DnD se uklapa u primjer dobrog izlaska, gdje se možeš načagati, upoznati zanimljive ljude, nerjetko čuti nekog novog dobrog DJa i poneku otkačenu traku. Sama ideja od starta bila je da ekipi pružimo baš to što sam napisao, kvalitetan i neopterećen izlazak.

4. Misliš li da se danas dovoljno cijeni DJing ili se sve nekako svodi samo na selekciju traka?

Mislim da se dobar DJ itekako cijeni, naravno pod uvjetom da pušta dobru mjuzu i tada je krug zatvoren. Djing je art za sebe i smislenim ‘’blendanjem’’ dvaju traka nerjetko dobijemo nešto treće, masnije, podebljanije i na to publika uvijek pozitivno reagira, a kada DJ svira neki negenerički zvuk tada i držanje dugih mixeva nije moguće, a uz kvalitetnu selekciju niti potrebno kao kod neke rumunjske hipnoze.

5. Koje tri trake najčešće vrtiš u zadnje vrijeme?
{youtube}ajKdIUDU6EQ{/youtube}
    

{youtube}4U21dOa0HQU{/youtube}

6. Bliži nam se party u Katranu sa Ten Wallsom, imaš kakva očekivanja i možeš li ih podijeliti s nama?

Neznam je li zbog dugog perioda lijepog vremena, ali imam onaj neki feeling će party biti ludilo. Organizacija je koliko sam ih upoznao stvarno PRO i potrudili su se da sve bude na svom mjestu, a na nama je da dođemo i zabavimo se. Ma mislim da će svi maksimalno uživati u izlasku.

Prije samog početka partija, Ten Walls je priredio još jedno iznenađenje za zagrebačku publiku. U ponedjeljak od 21:00 sat moći ćete ga čuti i u ekskluzivnom nastupu na Blender showu radija Yammat FM. 60 minutni DJ set iz caffe bara Jimmy Woo uz izravan prijenos možete pratiti i na našem Facebooku, a prenosit će se slikom i zvukom.

 

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop