Skip to main content
  • 20.08.2021.

East Side Connection Podcast + intervju: Szmer

Szmer je pseudonim Michała Aleksiewicza koji je izašao na vidjelo na kraju 2019., ali u techno glazbi je aktivan od 2011. godine i od tada je sudjelovao na mnogim eventima u Poljskoj i diljem svijeta (uključujući Tresor i Suicide Circus u Berlin kao Effaith).

Objavio je mnoge ploče pod tri pseudonima na raznim izdavačkim kućama. Szmerove pjesme izdale su izdavačke kuće poput Dynamic, Reflection, Out of Place, R3volution ili Prophet Recordings. Slušamo njegov dvosatni mix, koji je snimljen na LAS festivalu u Poljskoj. Pozdrav Michal, drago nam je ugostiti te na našem East Side Connection Podcastu.

Što bi savjetovao mladim DJ -ima kako potpisati za bolje izdavačke kuće i koliko je važno poznavati prave ljude?

Usredotočite se na stvaranje što boljih traka i izbjegavajte stvari na društvenim mrežama. Slušajte glazbu svojih idola, radite na svojim vještinama pomoću vodiča i uz savjete iskusnih producenata. Onda, ako je vaša glazba dovoljno dobra, pošaljite ih svojim idolima i DJ -ima za koje želite da pušta vašu glazbu. Stvari bi trebale ići dobro 🙂

Što misliš o novim festivalima i općenito techno sceni u Poljskoj?

Ne posjećujem toliko nove festivale pa ne mogu odgovoriti na taj dio pitanja. Što se tiče scene, iz moje je perspektive bolje nego prije 7-8 godina. Bolji zvuk, više profesionalaca na sceni. S druge strane, puno je DJ -a više usredotočenih na imidž i društvene mreže nego na jedinstveni stil ili glazbeni odabir i produkciju. Ključ je usredotočiti se na sebe i raditi svoj posao najbolje što možete.

Ukrajina postaje novo party odredište, misliš li da se se približavamo vremenu u kojem će Istočna Europa moći preuzeti techno scenu?

Volio bih da sam prorok! : D Pričekajmo dok zapadna Europa ne otvori klubove. Čuo sam neke vrlo pozitivne riječi o klubovima i festivalima u Ukrajinižžžžžžžžžžžžžžž


Imao si priliku nastupiti po nekoliko europskih zemalja, koje pripadajau Zapadnoj odnosno Istočnoj Europi, koje su po tebi glavne razlike na sceni između ta dva dijela Europe?

Nekoliko sam puta nastupao u Austriji i Berlinu pa ne bih želio biti stručnjak ovdje. Ono što sam primijetio je da je clubbing kultura već narasla na Istoku, i da ima više za ponuditi u smislu line up-a i odlično oraganiziranih evenata.

 
Za kraj uvijek tražimo od gosta 3 trake. Možeš li nam dati po jednu pjesmu od tvoja 3 omiljena techno producenta?
 
Naravno!
 
Jeff Mills i PAS vrhunski su producenti za mene ex aequo, ali trake Luke Slater-a puštam znatno češće.

Planetary Assault Systems – Arc


 
Naravno da sam zaljubljen u "The Bells", ali i ova je izvanredna.

 Jeff Mills ‎- The Extremist ( Retro Mix )

Volim VIL i sve ostale članove HAYES -a. Izvrsne trake i vrhunski dizajn zvuka. Gledajući popise traka, čini se da oni preuzimaju scenu!

VIL – Cargo [BAO075]

Veliko hvala na ugodnom razgovoru I odličnom mixu, želimo ti puno sreće u nastavku karijere!

 

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop