Baner

Eric Prydz: Napuštanje Swedish House Mafie bio je pun pogodak za mene

Utorak, 17 Ožujak 2020

Prije nešto manje od devet godina pisali smo vijest o mogućem povratku Eric Prydza u Swedish House Mafiu, a evo zašto je to sada bitno.


Iako je to medijski skoro uvijek bila tabu tema, Prydz je praktički jedan od osnivača i bivši punopravni član SHM-a od samih početaka.Mnogi ljubitelji Prydza i SHM nisu možda nikada znali da je Swedish House Mafia projekt četvorice švedskih prijatelja san koji se ostvario još iz tinejdžerskih dana (Eric Prydz, Axwell, Steve Angello i Sebastian Ingrosso).Nedavno je i sam Prydz dao intervju Zane Loweu za Apple Music Beats 1, a posebno se ističe komentar: "Jedna od najboljih stvari koja mi se mogla dogoditi bilo je napuštanje Swedish House Mafie".Djeličak tog intervjua pročitajte i pogledajte u nastavku. Eric Prydz tako na jedno pitanje u vezi ove teme odgovara slijedeće:

"Bio sam tamo od samih početaka, ali mislim da je tadašnji SHM bio nešto sasvim drugo od onoga što je nastalo nakon što su Steve Angello i Sebastian Ingrosso odlučili preuzeti projekt. Bilo nas je četvero, svi smo odrasli zajedno u Stockholmu. Bili smo najbolji i nerazdvojni prijatelji.Naša studija su bila u istom kvartu gdje smo stvarali novi tip glazbe tada zvan "electro-house". I stvarno smo gurali jedni druge i time bili nadahnuti.Mislim da je najbolje što se moglo dogoditi i dogodilo se, a to je da sam preselio u London jer su moja glazba i način na koji je gledam bili sasvim drukčiji od onoga što su oni voljeli.Znajući da svaki naš projekt ima različite stilove morali smo se složiti. I ne bismo željeli živjeti u svijetu u kojem nema izvanrednog producenta poput Eric Prydza. Vjeruovali smo da plesnoj glazbi trebaju oboje; i Eric i Swedish House Mafia da bi u potpunosti uspjeli."

Eric Prydz: Napuštanje Swedish House Mafie bio je pun pogodak za mene