Skip to main content
  • 9.06.2022.

Highkin’: MRBL čine dobro odabrana intimna mjesta s probranom publikom

U intervju stolcu sa nama je Highkin’, rezident i osnivač večeri MRBL (Mramor)

Piše: 

Poslušajte ga 11.06. na lokaciji Shtagalj ili nešto kasnije 17.06. uz Kirika u Mastersu.

Kako je nastao MRBL?

MRBL se pojavio u LA-u početkom proljeća 2018. Ideja iza toga bila su dobro odabrana intimna mjesta s probranom publikom. Odatle je došao izraz "intimna ekstravaganca". Dugi niz godina nakon toga MRBL je zadržao koncept intimnih prostora kao i zahtjev da prizove pravu publiku, čak i kada je veličina zabave počela značajno rasti. Uvijek smo željeli imati najudobniji ambijent na plesnom podiju i samo prave ljude.

Osim što je izdavačka kuća MRBL je i party iskustvo. Recite nam malo više o tome…

Iako se scena noćnog života u LA-u prvenstveno temeljila na zabavama u skladišnim prostorima, MRBL je uvijek želio ponuditi jedinstveno iskustvo i zato su se naši prostori kretali od potkrovlja u centru grada do ekscentričnih sex dungeon-a. Povrh toga, MRBL je uvijek bio otvoren za suradnju s drugim lokalnim promotorima, ženskim kolektivima, pop up restoranima, kao i s umjetnicima svih vrsta. Većina event promotora u LA-u nisu ljubitelji kolaboracija a to smo željeli promijeniti, jer zajednički projekti mogu ponuditi neponovljivo, jedinstveno iskustvo.

Recite nam malo više o LA sceni i vašim DJima?

MRBL je značajno porastao tijekom godina, a kako je policija postajala manje striktna prema underground događajima, počeli smo priređivati partije na parkiralištima, otvorenim terasama i tako dalje, uvijek donoseći nešto novo. Vrijeme u LA-u kroz cijelu godinu dopušta zabave pod vedrim nebom i sretni smo što smo konačno dobili priliku iskoristiti tu rajsku klimu bez brige da ćemo biti privedeni. MRBL je također započeo svoj roster s vrlo talentiranim DJ-ima i producentima u SAD-u i Europi. Krane koji je nedvojbeno najbolji DJ koji LA može ponuditi; Chavez njujorška legenda i stanovnik Salt Lake-a koji sa svakim setom pomiče granice; Highkin i Alex Pastor kojima je obojica ponuđena rezidencija na Un_Mute, najvećoj seriji evenata u SAD-u; a tu je još i naš francuski genij Jonas Sella koji predstavlja MRBL na europskoj sceni.

Koje su okosnice MRBL pristupa oblikovanju zvuka?

Kopanje neobičnih i rijetkih ploča s kraja 80-ih i ranih 90-ih uvijek je bila moja najdublja strast. Mogućnost sviranja glazbe koju je rijetko tko čuo bila je moja specijalnost i nakon godina predstavljanja i poliranja mog zvuka pred kalifornijskim underground-om, MRBL je pokrenuo svoju izdavačku kuću. Uvijek su me oduševljavali neki pioniri housea i techna te njihova glazba koju su puštali i prije mog rođenja. Zato sam htio ujediniti stari i novi zvuk. Ideja kojom se vodimo je da svako izdanje bude pjesma legende stare škole koja bi bila uparena s remiksom modernog, poznatog umjetnika posljednjih godina. Osim toga, želimo dodati remix koji je producirao MRBL rezident na svaku ploču. Na taj način privlačimo pozornost svih mogućih dobnih skupina, kao što pružamo sjajnu platformu našem timu za utjelovljenje vlastite produkcije.


Kakvi su vaši dojmovi o Hrvatskoj/europskoj sceni i što MRBL planira za Hrvatsku?

MRBL je uspostavio svoj zvuk delikatno kombinirajući kalifornijske umjetnike s međunarodnim gostima, tako da se prema zadanim postavkama proizvod koji izlažemo razlikuje od većine europskih partija. Integracijom ovog koncepta na hrvatsko tržište može se stvoriti nešto stvarno svježe. Hrvatska klupska scena je još uvijek relativno nerazvijena u odnosu na druga mjesta u svijetu ali ima sav potencijal. Čuli smo nevjerojatne zvučne sisteme, vidjeli sjajne prostore i ogromnu količinu ljudi koji se stvarno znaju zabavljati uz elektroničku glazbu. MRBL će nastaviti davati najbolje od sebe kako bi uvijek imao savršen zvučni sustav, najbolju produkciju i naravno najzanimljivije izvođače. Čak i ako zabave u ovoj fazi nisu isplative, daleko nam je važnije educirati i stvarati nova iskustva. Marble će nastaviti rasti u Hrvatskoj i LA-u te pokazati svoju jedinstvenost ostalim svjetskim party prijestolnicama i festivalima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by An underground quarry

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2