virgin helena

I dalje kupujem vinile

Petak, 27 Prosinac 2013

Iza DJ pulta nalazi se već više od 20 godina, pokorila je najprije rodnu, riječku, scenu, potom hrvatsku, a ubrzo je preseljenjem u Beč pokorila i onu austrijsku.

 
Virgin Helena u anale hrvatske elektronske scene upisana je kao prvi hrvatski ženski DJ dok je prvi party na kojem je svirala bio onaj u kultnom riječkom klubu Quorum Colours. Otada je scenu dijelila s imenima kao što su Carl Cox, Jay Denham, Monika Kruse, Misjah ili Umek, Kanzyani te vrtjela u klubovima diljem Njemačke, Švicarske, Austrije, Italije i Slovenije. S Virgin Helenom porazgovarali smo uoči partyja u umaškom Garageu.
 
Na sceni si prisutna više od dva desetljeća, što bi rekla da su najveće promjene koje su se zbile?
Da, tko bi rekao.. ha ha :). Rekla bih da je u zadnjih 10-20 godina elektronska scena tehnički evoluirala masu. Muzika je postala dostupnija i jeftinija, no ne nužno i kvalitetnija. Na početku je bio više manje samo techno. No čini mi se da je stalno postojala težnja da se stvori novi žanr svaki put kada bi se dogodilo nešto malo drugačije u bilo kojem stilu muzike, umjesto da se ta promjena prihvati kao evolucija postojećeg stila. Tako je nekako bilo i kod mene, techno, deep house, tech house, techno, break beat, techno... stalno ograničavanje i pospremanje u ladice,  a meni je sve to samo techno,  i dalje kupujem vinile. :)  
 
Osim DJ-iranjem, baviš se i produkcijom, barem se jesi. Pripremaš li što novog ili si odana DJ pultu?
Da. Neko vrijeme sam bila odana samo DJ pultu, no ponovno sam se pokrenula i bacila na posao. Uskoro više o tome :)
 
Vrtjela si s brojim uglednim DJ-evima, tko ti je ostao u najljepšem sjećanju i zašto?
Uvijek mi u najljepšem sjećanju ostanu oni koji su prvenstveno dobri ljudi, a ne ugledni DJ-evi. Neki od njih su postali i dragi prijatelji s kojima se uvijek rado srećem.
 
 
Traka godine na isteku i otkriće godine u smislu produkcije?
Meni je najvjerovatnije najdraža traka godine na isteku "Introlution" Tube&Bergera. A otkriće godine u smislu produkcije.. Hm... Nema tu ničeg novog, zapravo... NO, baš mi se sviđa  "Balam" ButRic.
 
Kakav set pripremaš umaškoj publici i skriveni adut za rasplesavanje podija?
Techno set.. nabrijani.. plesni... Adute otkrivam na podiju ;)
I dalje kupujem vinile