Skip to main content
  • Jennifer Cardini
  • 15.10.2009.

Intervju: Jennifer Cardini (F)

Jennifer Cardini potječe s juga Francuske, odakle je pratila rađanje francuske techno-scene od samih početaka, religiozno putujući desetke kilometara da bi partijala uz zvuke Jeffa Millsa i Laurenta Garniera. Jedna je od prvih koji su približili novije njemačke zvukove francuskim ušima, od electra krajem devedesetih (kao dio dvojca Pussy Killers) do fluidnijeg techna iz zadnjih godina (prva je žena koja je izdala miks za kultni kelnski Kompakt!). Njeni setovi nikad nisu vezani za samo jedan stil; uglavnom se kreću na najširem mogućem potezu od techna do housea, te su prožeti različitim ugođajima – njena glazba zna biti i mračna i elegantna, i sirova i melodična, čeznutljivo romantična koliko i seksi.

Piše: 

Naslovna foto

Jennifer Cardini

1. Dani Pussy Killersa bi opisala kao mladost i ludost ili ako temelje svog današnjeg rada??
Da. Naravno da su ta vremena vrlo važna za mene i da se moze osjetiti utjecaj rocka i popa u onome što puštam danas

2. U današnja vremena Kitsune i Ed Banger produciraju popularni pumping Nu Rave Electro sound. Da li je to slično onome što ste ti i kolege s francuske scene radili prije (Miss Kitten, Hacker, Terence, Black Strobe i prije toga Daft Punk)?
Mislim da je povezano. Kitsune i Ed Banger imaju mladu publiku i njihova glazba je "pumping" kao ona koju smo slušali kada smo počeli rejvati ( trenutno imam 35 godina, a počela sam izlaziti u klubove početkom 90tih ). Electro i minimal publika mi se čini ipak malo starija.

3. Da li je to glazbeni izričaj suprotan romantičnome poimanju Parisa ili nesto drugo?
Hm, mislim da je Paris također vrlo stresan, ubrzan i agresivan grad tako da ne mislim da to ovde slučaj. Ovo ne znači da ne cijenim Kitsune ili Ed Banger, samo su ponekad "too hard" za mene. Za mene se  romantičnost Parisa najviše osjeti u glazbi od Chloe naprimjer.

4. Klub Pulp – najluđa priča
Previše bih Vam vremena oduzela kad bih htjela ispričati sve ludosti koje sam doživjela tamo, ali jedan od sigurno najluđih momenata je bio kada je pijana cura ugrizla momka iz osiguranja. Cure znaju biti vrlo divlje:-)

5. New and fresh from Frence to look for is ….
Danton Eeprom, Nhar, Kevin Scherschel.

Intervju by Sergej
Prijevod by Joško Perković

Zahvaljujemo se klubu Sirup na intervjuu!

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2