Skip to main content
  • John Acquaviva
  • 10.11.2006.

Intervju: John Acquaviva (CAN)

"Grad Split mi je jedan od najomiljenijih na planetu…". Uoči nastupa u Aurori 14. srpnja 2006., evo što je izjavio kanadski DJ, producent i remixer, John Acquaviva novinaru Mati Prliću u ekskluzivnom intervjuu za Metro Express.

Piše: 

Naslovna foto

John Acquaviva

DJ ste još od 1980., možete li izdvojiti neke nastupe koji su Vam ostali u najdražem sjećanju?
Svirao sam na mnogim velikim festivalima s više od 100 ili 200 tisuća ljudi ali isto tako i u klubovima pred oko 10 tisuća li čak i više gdje su atmosfere nevjerojatne. Možda je najbolje bilo na Olimpijskom stadionu u Montrealu gdje sam 2000.g. svirao pred oko 25000 ljudi.

Bavite se brojnim poslovima u glazbi. Opišite vaš radni tjedan te kada i na koji način se odmarate, odnosno koji vam je omiljeni način opuštanja?
Radim neprestano. Ponekad mislim da sam morski pas jer ako prestanem s poslom čini mi se da bih mogao umrijeti.

Nedavno ste izbacili novi mix album „Back To Basics“. Što nam možete reći o tom najsvježijem projektu?
Back to Basics je sjećanje na dobru glazbu, dobre vibracije i atmosferu na partijima te dobre klubove.

Vlasnik ste 50.000 vinyla, imate li možda u svojoj bogatoj kolekciji i nekih hrvatskih naslova?
Ne mislim da se glazba treba dijeliti prema nacionalnoj osnovi posebno kad je riječ o elektronskoj glazbi.

Gdje ste sve u Hrvatskoj nastupali? Možete li istaknuti razliku između Hrvatske publike i ostalih pred kojima ste svirali?
Na mnogim događajima. U zagrebačkom klubu „Aquarius“ s Kikiem i Felverom bio je moj prvi party za kojeg me vežu lijepe uspomene. Split je postao jedno od mojih najomiljenijih mjesta na planetu. Volim stare rimske građevine a i ostatak grada mi se svidio. Vrlo sam uzbuđen što se nakon osam godina vraćam u Dalmaciju. Hrvati imaju dobar ritam i zaista su dobra publika. Kao i Brazilci. Uostlaom, i vi imate sjajne nogometaše. Sjećam se da ste osvojili 3. mjesto na SP u Francuskoj, a ja sam tri dana prije toga gostovao u Splitu.

Koliko dobro poznajete hrvatsku DJ scenu i koje mjesto zauzima u Europi?
Rezidenti u klubovima gdje sam svirao su dobri kao i svugdje u svijetu. To je mala scena.

Riječ, dvije o Vašim počecima…Zašto ste odabrali elektronsku glazbu? Jeste li se možda probali okušati u tradicionalnom rock bandu?
Volim plesati, volim romantiku isto kao što volim ritmove ritam mašina. Počeo sam nabavljati ploče disco glazbe kada sam imao sedam godina te ih svirati po raznim zabavama i partijima, tako da me rock nikada nije interesirao…

Ima li nešto što možete poručiti našim čitateljima, a posebno Vašim brojnim poklonicima koji će Vas u velikom broju doći pogledati u Aurori?
Volim Split i dolazim jesti vašu ribu, te Vas potpuno rasplesati…

 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2