Skip to main content
  • 13.03.2013.

Intervju: Jon Rundell (UK)

Povod ovom mini intervjuu s Jon Rundellom i nagradnoj igri za čitatelje je izdanje "Pure Intec Two" kompilacije 8. travnja u nestandardnom formatu – USB-u.

Piše: 

Naslovna foto

Pure Intec Two kompilacija


Ukupno dva mixa prepuna odličnih techno produkcija mixali su Jon Rundell i Carl Cox. Prvi je miksao Carl Cox i sastoji se od hrpe remixa producenata poput Jim Riversa, Bena Simsa, Yousefa, Foama, Tomy DeClerquea, Resoa, Nicole Moudaber, Sharama, Layo & Bushwacke! i Loco Dicea. Drugi dio izmiksao je Jon Rundell što je ujedno i njegova prva miksana kompilacija, a odabarao je stvari Intecovih glazbenika kao što su The Junkies, Victor Vera, Nicole Moudaber, Daryl Stay, Dosem, Pirupa, Alex Sibley, Marco Bailey, Carlo Lio, Tomy DeClerque, Mark Reeve, Ben Sims i drugi.

KS: Kao što smo već najavili na stranici, idući mjesec Intec izdaje novu kompilaciju "Pure Intec Two". Prošlo je 9 godina od prve "Pure Intec" kompilacije. Zašto je trebalo toliko dugo vremena da objavite novu?

JR: Od kada je kompilacija osmišljena ovo Intecovo izdanje gotovo je pet godina bilo zamrznuto i u fazi preispitivanja, a od ponovnog pokretanja u digitalnom obliku prošle su još tri godine. Jedan razlog zbog čega se kompilacija nije izdavala je upravo ovo prvo razdoblje u kojem je pala prodaja vinyla, a broj downloada je još bio relativan novitet na tržištu. Stoga je na nama bila teška odluka da ipak pričekamo neka bolja vremena za Pure Intec, te smo zaključili da je sada pravi trenutak za njeno izdavanje.

KS: "Pure Intec Two" dolazi na USB-u. To nije standardan format za kompilacije i očekujete li da će ga ljubitelji elektronske glazbe prihvatiti?

JR: Objavili smo posljednji album Carl Coxa na ovom formatu ‘All Roads Lead To The Dancefloor’ i zbog vrlo dobre reakcije nastavljamo u istom smjeru. Putem ovog formata možemo ubacivati mnogo sadržaja na USB čime i fanovi vrlo brzo mogu do novih sadržaja bilo da se radi o zvuku, videu, fotografijama ili nekom drugom sadržaju. Kako tehnologija ide naprijed, tako i mi tim smjerom želimo biti inovativni.

KS: Vi i Carl Cox odabirali ste trake za iduću kompilaciju. To su sve redom imena koja izdaju za Intec ali i druge etikete: Jim Rivers, Ben Sims, Tomy DeClerque, Nicole Moudaber, Sharam, Layo & Bushwacka, Loco Dice, Marco Bailey. Koje produkcije na kompilaciji su Vam omiljene i ima li koji novi umjetnik s Inteca kojega promovirate na ovom izdanju?

JR: Neki od gore navedenih producenata nisu članovi Inteca, ali su radili remixe Cox-ovog posljednjeg albuma, te smo ih zamolili da budu dio kompilacije budući da ih fanovi jako cijene. Novi umjetnici koje promoviramo su Victor Vera, Alex Sibley i Pryamid.

KS: Za ovu prigodu Vi ste odlučili nagraditi 5-oricu naših čitatelja/ica sa USB kompilacijom "Pure Intec Two", stoga bih iskoristila priliku da Vas pitam jeste li razmišljali o nagradnom zadataku za njih. Kako se radi o odličnim poznavateljima elektronske scene i Inteca, pitanje ne mora biti jednostavno.

JR: Koje je godine Chris Liebing izdao traku na Intecu?

KS: Kako bi promovirao ovo izdanje Intec je potvrdio nove klupske večeri koje će se održavati u Europi. Kada počinjete s tim i možemo li Vas očekivati u Hrvatskoj? Možda na ljeto?

JR: Turneja započinje u Londonu 11. travnja sa partijem na kojem ćemo svirati ja i Carl Cox. Također u planu su neki Intec-ovi partiji u Spaceu na Ibizi što nam puno znači. U Hrvatskoj se vidimo ovoga ljeta na Ultra festivalu u Splitu gdje će Carl Cox imati svoj stage te nastupiti sa još nekoliko prijatelja. Vraćamo se u toliko voljenu Hrvatsku u kojoj pamtim dobre trenutke sa Perom Fullhouseom!

VAŽNO! PRAVILA NAGRADNE IGRE!
Nagradne odgovore ostavljajte u FB komentaru na članak. Dobitnike objavljujemo metodom slučajnog odabira. Organizator nagradne igre je Intec Digital koji poklanja 5×1 Pure Intec Two kompilaciju na USB-u ekskluzivno potpisanu od stranen Carl Coxa i Jon Rundella. Organizator Intec Digital će sretnim dobitnicima USB-ove poslati na adresu. Nakon šta objavimo dobitnike, molimo da svoje podatke pošaljete na info@klubskascena.hr (ime, prezime, adresa, grad, telefon). Nagradna igra traje do 3. travnja.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk