Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
Vendi Ludovic

Intervju: Vendi Ludovic (F)

Četvrtak, 22 Veljača 2007
Francuski DJ s adresom u Barceloni. Njegova produkcija prepoznatljiva je spajanjem electro-funka i minimala stvarajući tako pepoznatljiv, vlastiti stil. Izdaje za mnoge respektabilne etike poput Dirt Crew & Criminal, Waskids i Gourmet koje vrte poznati dj-i (Mr C, Ralph Lawson, Sven Vath...)


Kako si se zainteresirao za elektroničku glazbu i tko je utjecao na tvoju glazbu?
Počeo sam 2002.g. kada se raspao moj rock band. Moj prvi izbor nakon toga bio je elektronička glazba koja uvijek pomaže kada ste sami. Puno je na mene utjecao indiepop, klasična glazba pa Daftpunk te drugi progressive house glazbenici .


Gdje te odvela glazba do sada?
Glazba me odvela na dugo putovanje gdje sam susreo mnoge ljude, izdao vinyle, odradio raznorazne nastupe po različitim mjestima na planeti.


Kako bi opisao svoj glazbeni stil?
Mogu ga opisati kao deep techno minimal s žalosnim melodijama iz erotskog svijeta.


Što se događa na electro & minimal sceni u Francuskoj? Po čemu se bitno razlikuje od scene u ostalim dijelovima Europe?
Electro minimal nije baš zastupljen u Francuskoj za razliku od ostatka svijeta.
 

Misliš li da ta glazba može bitno napredovati u idućim godinama? Što misliš od digitalnoj revoluciji i hoće li ona promjeniti način tvoga sviranja?
Ta glazba se uvijek razvija prema naprijed. To je poput kružnice koja dobiva novi oblik u svakom idućem krugu. Prije su svi puštali techno, sad svi vrte minimal. Razlog tome je i nova tehnologija poput abletona, logica i dodataka poput reaktora ili korea. Tu je i revolucijski proizvod DJ Studio Serato nešto poput Final Scratch tehnologije.


Misliš li da će digitalna revolucija uništiti vinyle?
Nadam se da neće ali u posljednje vrijeme sve više DJa svira na digitalnim vinylima koristeći tehnologije poput Serata, Final Scratcha, Traktora. I tu je mogućnost da odsvirate set jednostavnije sa mnogo efekata i filtera.


Što nova 2007.g. donosi u tvom glazbenom životu. Možeš li nam otkriti neke planove?
Trenutno nešto radim s Andrew Grantom, inače rezidentom kluba Circoloco na Ibizi i sprema se jedno jako dobro izdanje. Također spremam nešto i s Vibe Dealersima. Planiram osnovati i vlastiti label. I još uvijek sam u traženju svog glazbenog pravca.


Ima li nešto zbog čega mrziš ovo zanimanje?
Mrzim negativne stvari koje se događaju na nastupima, a volim susretati nove ljud, putovati i sl.

 
U čemu uživaš kad nisi u glazbenim vodama?
Volim jesti sushi, gledati filmove, šetati kroz šumu, gledati zalaske sunca.


Imaš li poruku za naše čitatelje i za publiku u Hrvatskoj?
Hvala Vam na podršci i zadovoljstvo mi je vratiti se u Hrvatsku no ovaj put s namjerom da pokažem ljudima svoje glazbene afinitete.