Skip to main content
  • 27.06.2019.

Mahmut Orhan na Sea Staru: U Hrvatskoj i Srbiji poznatiji sam nego doma u Turskoj

Mahmut Orhan u posljednjih je nekoliko godina jedna od najvećih zvijezda svjetskih top lista.

Piše: 


Autor megahitova kao što su „Feel“ i „6 Days“ zapravo se proslavio svojim remixom pjesme iz uvodne špice Game of Thronesa, pa smo ga na Sea Staru, gdje je bio jedan od headlinera, krajem svibnja upitali je li možda posjetio koju od lokacija u Hrvatskoj na kojima se snimala njemu očito najdraža serija.

„Bio sam u Dubrovniku nekoliko puta i moram reći da me oduševio,“ rekao nam je Mahmut u backstageu i potvrdio da je zaista veliki fan popularne serije. „Zaista jako volim seriju od prvog dana i zbog toga sam se i odlučio na remix. Kad sam čuo pjesmu, javio mi se nevjerojatan osjećaj i htio sam ga podijeliti s drugima,“ objasnio je.

U Hrvatskoj je relativno čest gost, a bio je i, recimo, na Exitu u susjednoj Srbiji. „Energija je ovdje sjajna, a feeling kad sviram  odličan. Puno me ljudi na vašim prostorima zna, možda čak više nego doma u Turskoj,“ rekao nam je, dodavši da ipak nije upućen u našu lokalnu scenu, ali da bi volio saznati više.

Njegov zvuk dosta se oslanja na tradicionalnu tursku glazbu i orijentalne zvukove, što je u posljednje vrijeme priličan trend u elektronici. „Vjerujem da dolazi vrijeme kada će oni biti sve popularniji,“ rekao nam je, pa objasnio da ga osim tradicije najviše inspiriraju priroda i njegov pas Rico.

Ovaj 26-godišnjak munjevito je osvojio najveće pozornice svijeta u prilično mladoj dobi, no kaže da ne planira stati. „Još imam puno snova. Evo, i ovi dani u Umagu su moji snovi. Jedan će se ostvariti upravo sada kad izađem na pozornicu,“ zaključio je. 

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk