Skip to main content
  • 23.12.2016.

Marin Biočić: Labin je oduvijek bio veliko tržište, Labinjani su oduvijek voljeli partijati…

Tamo u Labinu živi jedan gospodin Biočić, za prijatelje Marin, a za one koji znaju glava iza Seriously Twisted projekta koji za cilj ima podići nivo evenata na istarskom području.

 
Labinjan je stao za pult vrlo rano i, dok su ostali još eksperimentirali s prvim emocijama teenagerštva, već s jasnom misijom krenuo svirati po lokalnim klubovima i barovima. Toliko godina kasnije ljubav je još jaka, glazba je još golemi dio života i ono što Marin vidi u budućnosti je rast i napredak. No kako svoje priče ljudi najbolje pričaju sami, prepuštamo mu intervju stolac niže.
 
1. Bok Marine, dobro došao na stranice Klubske Scene. Pa da uskočimo odmah u početke. Kako je za tebe krenuo glazbeni put s krhkih 15? Jesi li sve učio sam ili si imao mentora koji te uveo u glazbu?
 
Hvala na dobrodošlici. Pa da krenemo. Moj put krenuo je u srednjoškolskim danima, a vezan je uz kolektiv B.crew, zahvaljujući kojem sam ja zavolio istinski house koji je ta grupa njegovala. B.crew je organizirao žurke na legendarnoj i neprežaljenoj plaži Golubjera u Rapcu gdje sam počeo izlaziti i gdje sam shvatio da ja želim biti dio tog svijeta. Naravno, bio sam klinac i samo promatrač s velikim očima, a igrom slučaja B.crew sačinjavali su prijatelji mog starijeg brata, tako da sam na neki način bio blizu svega toga. Kupio sam si osnovnu opremu te počeo svirati po raznim barovima, pa klubovima po Labinštini, zatim su slijedili pozivi po raznim partijima, ali za sebe smatram da sam se potpuno afirmirao u kolektivu opAopA koji je nastalo 2008. god. i zahvaljujući kojem sam mnogo toga naučio o organizaciji evenata. Naredne 2 godine organizirali smo zaista neke fenomenalne žurke koje su bile izvanredno posječene, a nastupali su samo rezidenti. Mogu slobodno reći da je Seriously Twisted nastao zahvaljujući kolektivu opAopA.

 
2. Koje su bile prve trake i umjetnici koji su te uvukli u elektroničko i kako se ukus mijenjao s vremenom? Što se na playlisti može zateći danas?
 
Prve trake koje su mi se uvukle pod kožu, zbog kojih sam se zaljubio u elektronsku muziku su bez okolišanja Jocelin Brown – Belive, ATFC feat. Lisa Millet – Bad Habit, The Goodfellas feat Lisa Millet- Soul Haven (Pasta Boys & Bini&Martini mix), Soulsearcher – Cant get Enough, Soul Providers- Rise, Gadjo- So many times itd itd.. U to vrijeme volio sam slušati Jamie Lewisa, David Moralesa, Masters at Work, Doc Martina, Ian Pooleya. S vremenom se mijenjalo tako da je sve išlo prema malo mračnijem zvuku, ali nikad nisam prestao voljeti house klasike! Pa i danas u setovima znam staviti neku house himnu iz mojih početaka 🙂
{youtube}fKrYdb1JaBM{/youtube}
 
3. Što bi istaknuo koje svoje najznačajnije nastupe i koja ti je neostvarena želja tj. da možeš birati jednog umjetnika s kojim bi volio surađivati, bez ikakvih margina toga da smo sada realni, tko bi to bio? 
 
Za moje najznačajnije nastupe izdvojio bi sve svirke na našem top eventu GIRANDELLA BEAT BEACH (2012-2016) u Rapcu, jer najljepše je svirati pred svojom publikom, ali od svih 7 GBB-a izdvojit ću 2 a to su svirke sa Stacey Pullenom i Doc Martinom (obje 2013). A pored naših eventa najviše urezana u sjećanje ostala mi je svirka u LMC (Vodnjan) kada sam zatvarao pun open air klub nakon Steve Lawlera, kojeg također izuzetno jako cijenim kao umjetnika, DJ-a i producenta.  
 
S kime bih volio surađivati mi je teško odgovoriti, ali recimo da bih volio da mi Ricardo Villalobos svira na afteru 🙂

 
4. Kako je nastao Seriously Twisted i koje mu je bila misija? Što znaš sada što nisi znao na počecima, a zbog čega si bolji DJ/producent/promotor/čovjek?
 
Nakon prestanka rada udruge opAopA, nekih 2 godine u Labinu su se dešavali i organizirali jako loši eventi. U to vrijeme sam kao mlad i perspektivan DJ bio pozivan da sudjelujem u tim eventima i jednostavno sam došao do zaključka da sve to može puno bolje te sam, s jako puno entuzijazma, pokrenuo svoj brend nazvan Seriously Twisted kojem je misija bila živnuti i pokrenuti sve na nekom drugom, većem nivou. Labin je oduvijek bio recimo to tako veliko tržište, Labinjani su oduvijek voljeli partijati, scena je oduvijek postojala te je i dalje disala, a ja sam smatrao da se to sve može poboljšati, živnuti, dobiti dodatnu injekciju pozitive i dobrih ideja. Okupio sam prijatelje, istomišljenike te smo krenuli raditi. Zaista sam sretan zbog svega što smo postigli, za svaki event koji smo odradili, a sve smo odradili na najprofesionalnijem nivou. Započeli smo sa GBB-om u Rapcu, zatim napravili serijale Halloween Monsters, Christmas Thing, Colors of Music… Surađivali smo s raznim agencijama za mlade, sudjelovali na razno raznim projektima i uvijek smo težili mijenjanju lokacija. Velika većina naših evenata rađena je vlastitom produkcijom za koju možemo zahvaliti Vedras poduzeću koji nam je partner od samih početaka. Puno je tu bilo mukotrpnog rada danima i satima prije samog eventa, ali kad se pogleda unatrag osjećam se stvarno ponosno i sretno. 

 
5. Što tebe osobno i Seriously Twisted očekuje u 2017., koji su planovi i gdje ćemo vas sve loviti?
 
Za početak ulovit ćete nas na Knock Out Snow festivalu u Francuskoj gdje imamo jednu svoju večer. U 2017. dižemo ljestvicu još više. Pokrećemo udrugu za promicanje glazbeno-scenske kulture, u završnoj smo fazi pokretanja vlastite radio emisije, tražimo nove atraktivne lokacije za evente koji će biti još bolji i posebniji. Uvijek pokušavamo biti inovativni, posebni, drugačiji, uvrnuti…  Jednostavno Seriously Twisted 🙂 
 
6. Wild Card pitanje: Da si film koji bi bio tvoj žanr i zaplet?
Iskreno nisam neki filmofil i mislim da bih jako glupo odgovorio na to pitanje 🙂
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk