Skip to main content
  • 19.09.2019.

Okain: Mnogo resursa za glazbenu produkciju je online i besplatno

Postavili smo mu nekoliko pitanja uoči Alliance festivala.

Piše: 

Ovoga vikenda, 20. i 21. rujna, plešemo na Alliance festivalu rovinjskog kluba Steel u suradnji sa labelom i event organizacijom Easy Tiger  Marka Nastića koji je jedan od headlinera. Uz njega imat ćemo i priliku slušati Ray Okpara, Tomo in der Muhlen, Admir Adoo Hasanbegović, TeoHarouda, Sicillio te Okain-a koji nam je odgovorio na nekoliko pitanja.

 

1. Što je novo u karijeri u posljednjih nekoliko godina? Što si istražio glazbeno? Imaš li neku novu opsesiju? Kako vidiš naredne 4 godine i koje vještine smatraš da si poboljšao kako bi postao zreliji umjetnik?
Prije četiri godine sam osnovao vlastiti label Talman Records i to je jedna od najboljih odluka koje sam ikada donio. Izdali smo preko 12 vinila i 5 digitalnih izdanja. Regularno radimo showcase i podcaste na kojima mogu predstaviti glazbu najdražih producenata. Vrlo sam sretan zbog ovoga. Na osobniju notu, uspio sam izdati glazbu za neke od osobno najdražih labela uključujući Infuse, Constant Sound i Pleasure Zone i svirao u mnogo novih zemalja i klubova u posljednje četiri godine. Zaista mogu reći da sam na baš dobrom mjestu u životu.


2. Po zanimanju si audio inženjer. Koja je prva i primarna misija svakog audio inženjera koji sebe drži za visoki standard? Kako te je ovo formalno obrazovanje učinilo boljim umjetnikom i koje od ovih profesionalnih vještina su se najbolje prenijela u DJ-ing i produkciju?
Davno sam studirao inženjering zvuka, ali izvan rada u studiju i vlastitih produkcija nisam već dugo odradio neki čisto inženjerski posao pa možda nisam najbolja osoba koju bi trebalo pitati koja je misija inženjera. No mogu reći da mi je to dalo sjajnu bazu da naučim glazbenu produkciju i posebice mi je pomoglo u tehničkom aspektu. Mislim da nije toliko važno danas zapravo jer je mnogo resursa moguće naći besplatno online.

3. Da biraš vlastitu najdražu produkciju koja bi to bila i zašto je ta posebna? Koje nove uzbudljive stvari te čekaju ove jeseni? U koje nove projekte si zapleten i čemu posvećuješ najviše vremena?
Teško je odgovoriti koja mi je najdraža produkcija jer sam načinio toliko različitih stvari. Ponekad mi je najdraža neka koje se ljudi uopće neće sjećati. Ali da biram samo jednu to bi vjerojatno bila "Sleepwalking". To je jedna sa samih početaka moje karijere i još mi nije dosadila.


Uskoro izlaze 3 nova EP-a na Constant Soundu, Pleasure Zoneu i Traxx Undergroundu, jedan remix na mom Talman labelu i već sam izdao 2 solo EP-a ove godine, tako da sam poprilično zaposlen. Stiže i mnogo dobrih stvari od najdražih mi producenata s mog labela.


4. Plesat ćemo s tobom a Rebel Alliance festivalu u novom rovinjskom klubu Steel? Možeš li nam dati teaser traku koju ćeš pustiti za ekipu?
Pustit ću mnogo svog novog materijala i neke izdanja koja će uskoro biti izdana na labelu, no nažalost još ne postoji online mjesto gdje ih možete poslušati.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2