Skip to main content
  • 29.04.2020.

Razgovori sa scenom iz karantene – Dalton Trance Teleport

Popričali smo sa našim i regionalnim akterima scene o situaciji prije, za vrijeme i nakon koronavirusa postavivši im nekoliko zanimljivih blic pitanja.

Piše: 


Uz to saznat ćete kako su provodili ovo vrijeme zatišja na sceni, što su čitali i koju bi traku postavili kao soundtrack svijeta da se vrti na loopu zauvijek pa pročitajte za početak kakve poruke šalje Dalton Trance Teleport iz Rijeke.

1. Kakav ti je bio glazbeni put prije korone, što se promjenilo zadnjih mjesec dana od dolaska virusa i kako si na umjetničkom polju provodio ove dane u karanteni tj. što si promjenio?

 – Imao sam super početak godine uz promo tour novog albuma "Oriental Chillstronomy". U dva mjeseca obišao sam Zürich, Atenu, Beograd, Luzern, Kruševac, Rijeku, a onda se pojavio strah i teror. Odmarao sam uz obitelj i opuštao se u vrtu i vježbao jogu. Nastavio sam raditi na novom materijalu koji će imati obilje "živih" instrumenata. Za to je zaslužan maestro Roko Pečarić. Svaki dan smo u kontaktu i "kuhamo" opasan ethnic tribal zvuk. Stvaramo i čekamo priliku da izmamimo osmijeh publici. Mada se za tu priliku treba i boriti.

2. Kakva misliš da je budućnost scene nakon ublažavanja mjera sa socijalnim distancama i što ćeš raditi do povratka clubbinga, festivala, nastupa. Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

 – Kao što rekoh, stvaram dalje, a inače sam optimističan po tom pitanju clubbinga i festivala. Nadam se nastupu na par festivala krajem ljeta, Elysium i FreeMental. Mislim da na jesen sve ide po planu. Nadam se da da će ljudi izaći iz ovoga pametniji.

3. Što misliš o online platformama koje su pokrenute diljem svijeta i u nas. Možeš li izdvojiti neke koje su te impresionirale?

 – Ima svega, ali ne bih izdvajao ništa.

4. Možeš li čitateljima preporučiti neke knjige koje valja pročitati u ovo doba (glazbene ili općenite) ili filmove ili tutoriale za produkciju koje valja pogledati…

 – "Novi fašizam" Umberta Eca. Tutoriali od majstora PsiloCybiana.

5. Koju traku bi postavia kao soundtrack svijeta i vrtia je na loopu zauvijek?

 – Bella ciao

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2