Skip to main content
  • Roger Sanchez
  • 18.10.2007.

Roger Sanchez (USA) i Laidback Luke (NL)

Od 2005.g. kada je Stealth Records pokrenuo kompilacijsku seriju Afterdark pa sve do danas, ona ima veliki broj ljubitelja iz cijeloga svijeta. Razlog tome su underground house zvuk koji se na njima uvijek nalazi ali i odluka da se mixanje iste serije ponudi glazbenicima koji u tom trenutku su prepuni pozitivne energije. Razgovarali smo s Roger Sanchezom i Laidback Lukeom u vezi izdanja Afterdarka 3.

Piše: 

Naslovna foto

Roger Sanchez

1.    Već stiže 3. izdanje Afterdark kompilacije koja je poznata po odličnim kombinacijama. Kako ste se Vas dvojica našli i odlučili napraviti ovo izdanje?

Roger:  Afterdark je serija koja mi kao što znate daje mogućnost da istražim tamniju stranu house glazbe a Luke Laidback je nadolazeća zvijezda elektroničke scene s kojim sam nastupao nekoliko puta, stoga sam došao do zaključka da bi bio sjajan potez dati njemu priliku i usporedo s tim napraviti nešto kvalitetno.

Luke: Zbilja sam veliki “fan” Roger Sancheza i ponosan sam što sam postao član Stealth Recordsa. Hvala Rogeru na pomoći. Moja karijera je u velikom svjetskom zamahu ove godine. Mislim da je moje vrijeme došlo stoga sam zaslužio mixati ovu kompilaciju uz jednog od najvećih na svijetu.

2.    Pošto je kompilacija više okrenuta underground glazbi, mislite li da ta glazba još uvijek prolazi?

Roger: Apsolutno! Underground glazbu sviram kada sam za DJ pultom nešto duže od uobičajenog. Često takvo nešto možete čuti kad sviram u Pachi na Ibizi, u Spaceu (Miami), te Montrealu. Glazbeno gledajući, lijepo je imati mogućnost istražiti velik broj različitih glazbenih pravaca a moji setovi oduvijek su bili takvi.

Luke: Iako sam se pretežno posvetio “mainstream” glazbi, posebice u svojoj Nizozemskoj, uvijek postoji nekoliko underground pjesama koje koristim tijekom svojih komercijalnijih setova. Takav ću sistem koristiti onoliko dugo koliko ta glazba bude “rasturala” publiku na plesnom podiju i držala urnebesnu atmosferu.

3.    Roger ti si već odavno stasao na sceni s podosta mixanih kompilacija iza sebe, a Luke je pretežno novi DJ bez puno iskustva. Da li ste pričali kakav bi zvuk na kompilaciji trebao biti, i da li ćete puno odskakati jedan od drugoga?

Roger: Znam glazbu koju svira Luke, stoga sam mu potpuno prepustio da sam odsvira po vlastitim afinitetima. DJ-e za Afterdark biram na temelju njihove glazbe i pozitivnoj energiji koja dolazi iz njihovih setova.

4.    Obojica producirate velik broj pjesama godišnje. Odakle Vam stiže ta silna inspiracija?
 
Roger: Svuda pronalazim motiv za kreiranje glazbe, bilo to na cesti, boraveći na Ibizi ili u New Yorku, svirajući na mjestima poput Pache ili nekom drugom otoku. Isto tako slušam druge producente i učim iz njihovog rada. Trenutno me inspiriraju producenti poput Jesse Garcia, Kurd Mavericka, DeadMau5, Needle & Ink, Laidback Luke i mnogi drugi.

Luke: Inspiracija za glazbu dolazi odsvuda. Meni je glazba sve, i gotovo da nema trenutka kad nisam u njoj pa tako dolaze i ideje za stvaranje iste. Ja sam kao šetajući Jukebox, (smijeh )

5.    Afterdark je platforma za nadolazeće DJe i zanimljive kombinacije. Ima li kakvih novosti u vezi idućih izdanja ove kompilacije?

Roger: Pa, Stealth Records na kojem izlazi Afterdark radi mnogo na traženju novih talenata ali i postojećih već dobro poznatih producenata. Konstantno radim na traženju novih ljudi ne samo za kompilacije već i za naše događaje. Trenutno radim na novim talentima poput Rene Amesza i Javi Munoza.

6.    Kada možemo očekivati nove singlove od Vas?

Roger: Upravo radim ko-produkcije s producentima kao što su Tom Stephan, Martijn Ten Velden, Kurd Maverick i Dean Coleman stoga uskoro očekujte nešto.

Luke: Imam tonu materijala što čeka za izdanje u predstojećoj sezoni. Najveći od svih je obrada nizozemskog klasika Rocking With The Best. A napravljen je i video spot za istu pjesmu u Los Angelesu. Remixes u radili Rene Amesz te Don Diablo zajedno.

7.    S vremena na vrijeme dosta puta ste odsvirali zajedno na partijima. Koji Vam je u najboljem sjećanju ostao?

Roger: Doista sam uživao slušati Lukeov set tijekom Stealth partija na ovogodišnjem WMC-u u Miamiu, a rasturio je i u Pachi na Ibizi tijekom redovitog održavanja programa Release Yourself!

Luke: Za mene to je događaj iz 2000.g. u Nizozemskoj – Lowlands. Svirao sam tamo s Rogerom i Dave Clarkeom pred 10.000 ljudi.

8.    Gdje si osmislio svoje umjetničko ime – Laidback Luke?

Luke: Tražio sam svuda drugi dio umjetničkog imena, jer se zovem Luke, stoga sam želio da bude nešto zvučno poput Carl Cox ili Todd Terry. Slučajno sam slušao rap / hip-hop od Snoop Dogga, pjesmu “Gin and Juice” u kojoj ovaj rapp-a: Laaaaidback…

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2