Skip to main content
  • 5.03.2019.

Sierra Sam: Pripremam energični set između housea i techna idealan za karneval

Sammy Goossens aka Sierra Sam, DJ i producent s prebivalištem u Berlinu, počeo je svoju avanturu na sceni elektroničke plesne glazbe prije više od 15 godina u svom rodnom gradu Liegeu (Belgija) kao party promotor i organizator.

Piše: 


Nedugo zatim ulazi u studio iz kojega u narednih nekoliko godina iznosi stvari koje su bile toliko dobre da su ih objavile neke od tada najvećih etiketa kao što su Reload, R&S, Rotation, Pure Plastic, Muller, Teknotik. Iznimnom marljivošću i talentom strelovito je napredovao kako u studiju tako i za DJ pultom što ga je ubrzo toliko podiglo na hijerarhiji da su uslijedile suradnje s umjetnicima poput KiNka, Suburban Knight (UR, Peacefrog), Bloody Mary (Contexterrior) i mnogim drugima.

S Marcus Vectorom je pokrenuo i i vlastitu vrlo uspješnu etiketu Toys For Boys. Između ostalih izdavao je za renomirane etikete poput Dirt Crew, Trapez, Souvenir, B-Pitch, Einmaleins, Supplement Facts, Serialism, On You, Nordik Net, Dame Music. Za njegovu glazbu mnogi kažu da uključuje sve bitno između housea i techna. To mu je priuštilo nastupe u nekim od najboljih svjetskih klubova kao što su Fabric, Rex, Watergate, Goa Madrid. Pamtimo ga po odličnom live nastupu na Moondance festivalu 2016.    

Povodom nastupa na 5. Love Carnival Raveu u splitskom klubu Central postavili smo mu par pitanja.

1. Više od 15 godina živiš u Berlinu, epicentru elektroničke underground glazbene scene i gradu koji diktira trendove. Uz najbolji svjetski klub Berghain tu su i legendarni Tresor i još stotine drugih techno i house  klubova koji iz vikenda u vikend ugošćuju najpoznatije izvođače s jedne strane i nove, još neotkrivene bisere s druge strane. Stoga su mnogi uvjereni da je potraga za svetim gralom uspjeha na elektroničkoj sceni ovisi upravo o preseljenju u Berlin. Kakva je realna situacija i što mogu očekivati tragači za srećom?

Situacija u Berlinu je postala takva da su trenutno skoro svi stanovnici Berlina DJi, producenti, PR agenti ili bookeri. 🙂 Svi žele doći u Berlin i okušati sreću među mnoštvom klubova. To je nevjerojatno povećalo konkurenciju i novim nadama je sve teže. Trebate biti stvarno dobri i isticati se da bi dobili booking. Dobra stvar je što imate pristup tonama dobre muzike, fantastičnih DJa i odličnih klubova. Ali ako netko misli da će uspjeti samim time što će doseliti u Berlin, grdno se vara. Puno više je onih koji traže uspjeh nego klubova koji to mogu pružiti. Da ne govorimo o troškovima življenja koji su sve veći. Graniči s nemogućim pronaći stan u nekim od zanimljvih kvartova kao što je Kreuzberg u kojemu je većina poznatih klubova. Ako nemate stalna primanja tj. neki posao sa strane teško da ćete moći raditi na karijeri.

2. Tvoj live nastup na Moondanceu 2016. je bio jedan od najboljih na festivalu te godine. U međuvremenu si pokrenuo novi live projekt CYRK s Pascalom Hetzelom. Koja je ideja iz nove suradnje i gdje je Sierra Sam solo projekt?

Još uvjek nastupam pod svojim imenom iako sam trenutno koncentriran na CYRK. Jednostavno sam trebao nešto drugačije za promjenu. Moj dobar prijatelj Roustam iz Moskve ponudio nam je nastup prije nekoliko godina. Tako je sve počelo. Svidjelo nam se te smo ubrzo napravili nekoliko stvari i objavili ih. Koristimo uglavnom sprave, dosta analognih instrumenata, a u zadnje vrijeme i modularne sinteve. Imamo dosta dobar studio i stalno smo u potrazi za novim zvukovima. Trenutno radimo na nekoliko EP-a. A i zabavnije je putovati u društvu, puštati muziku koju voliš i zabavljati se usput.


 

3. Kako je došto do već legendarne suradnje s Kinkom?

Mi smo prijatelji već duže vremena. Jednom je svratio kod mene u studio i napravili smo stvar koju je on pustio isti dan na radiju. Prije toga smo pitali Marca Resmanna koji ima studio do mene da nam posudi CD da spržimo stvar, a on kad je čuo stvar ponudio je da je objavi na svojoj etiketi. Nakon toga Robin iz Watergate kluba me zamolio ako možemo napraviti live jam skupa na što smo rado pristali. Više od 2 sata čiste improvizacije sa spravama je bilo čisto zadovoljstvo i dobra zabava.
 


 

4. U utorak 5.3. nastupaš kao DJ na karnevalskom partiju premijerno u Splitu. Što spremaš?

Pripremam energični set između housea i techna koji će, vjerujem, biti idealan za karneval. Jedva čekam doći za pult. Vidimo se!

Sierra Sam & KiNK live


 

Uz Sama nastupiti će splitska DJ-ica Yelle i Pero FullHouse. Karte pretprodaji ONLINE ili na svim prodajnim mjestima sustava Ticketshop u Splitu: Croatia Records, Tisak Media City Centar, Dancing Bear, CroFanshop.

LOKACIJE offline prodajnih mjesta: https://bit.ly/2Mhj353

Prodaja u klubu od 23.00

LINK NA FB EVENT
https://www.facebook.com/events/2003913853020495/

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2