Skip to main content
  • 11.07.2018.

Šljokičasti fenomen za unikatniji party – Vida Loca Glitter

Labyrinth Open Croatia festival samo što nije, a mi taman u pet do 12 donosimo još jedan intervju, ovoga puta tema je lifestyle.

Piše: 

Bilo da prilikom dolaska na party pogledavaš okolo tko to s tobom dijeli čari jednog glazbenog doživljaja ili dok se migoljiš podijem, uočiš tu neku sitnicu koja ti zapadne za oko, znaš da su šljokice standardni dio clubbing života. Jednostavan i efektan, pričamo o ukrasu koji te u tren oka stavlja u centar pažnje. Jedna takva šljokičasta priča odnedavno hara Hrvatskom. Vida Loca Glitter stiže u naše i vaše dvorište u pravi trenutak, za vrijeme ljetne sezone i bilo da želiš na lice ili tijelo, ovaj biorazgradiv proizvod sjajno se uklapa u bilo kojem okruženju.

Majka Priroda prva je bila na pameti glavnoj osobi iza ovog fenomena, Vidi Janeković koja za svoj glitter koristi prirodne materijale te vlakna eukaliptusa. No, kako je sve krenulo, koja ideja stoji iza ovog projekta i sve ono bitno i šljokičasto što se treba znati oko Vida Loca Glitter saznajemo u današnjem intervju-u.

1. Kao prvo možeš malo vise reci o svojim Vida Loca partyijima.

Vida Loca Saturday's je program u sklopu Media Loca evenata, organiziramo ih u sklopu kompleksa Katran, klubu Podmornica. Osmišljene su da bi se dobro zabavili s dragim ljudima, najčešće su nam eventi sold out. Nakon izvrsnog eventa sa Sergej Snoozom i J.Jay-om za koji se tražila karta više za zadnji tulum prije ljetne stanke, doveli smo pionira tech house scene DJ MARY, koji nas je rasplesatao s groovy deep tech soundom „Vida Loca Glitter party“. Cijelo događanja sponzorirao je novi bio-glitter brandVida Loca glitter . Na jesen krećemo s novim programom, planiramo raditi gostovanja iz Berlina, Londona i tko zna gdje- sky's the limit.

2. Kako se u čitavoj priči pojavio glitter kao komponenta zabave i vizualnog izražaja zabava koje produciraš?

Ljubav prema glitteru traje godinama, prije par godina na Dimensionu u Puli povezala sa divnim festival crew-om iz Londona, te dobila na poklon prve glittere. Svake godine smo se nalazili po festivalima u Hrvatskoj, i svaki dan su me šminkali. Kako sam uspješno ostvarila sve poslovne ciljeve, odlučila sam pokrenuti nešto svoje, lansirati bio-glitter brand Vida Loca Glitter, te time spojiti ugodno s korisnim, obilaziti festivali, šljokati ljude i svima dati osmijeh na lice.

3. S pokretanjem novog branda Vida Loca Glitter izlaziš iz okvira samo svojih partija te se pojavljuješ i na drugim partijima i festivalima. Koje su reakcije publike?

Reakcije su fenomenalne, glitter vole skoro sve pripadnice ljepšeg spola, mališani, ali dečki su me isto tako ugodno iznenadili. Već sam odradila par snimanja i kampanja koje uključuju hrvatsku repku vaterpolistica, biti ćemo dio spota vodećeg trap banda, te najesen će Vida loca glitter biti dio jednog od najgledanijih zabavnih showa. Bili smo na Moru knjiga na Zrinjevcu, a zovu nas i na festival u Šibenik. Divno je usrećivati ljude na tako jednostavan način.

4. Možeš li čitateljima elaborirati zašto ljudi se dođu glitnuti kod tvoje ekipe? Koje strasti zadovoljavaju intrinzično te što žele reći ostalima svojim glitter izražajem?

Balkansko tržište još nije zasićeno kao EU, jedini smo s tako širokom ponudom, bojama i predivnim šljokastim mixevima. Svatko tko stavi šljokice na lice je lijep i sretan odmah  Uz to izvrsne su za pokrivanje bora oko očiju, ožiljaka, uređenje brade, kose, noktiju, a nedavno sam otkrila da mrak izgledaju glitter tattoo. Danas pogotovo kod nas je sve puno negativnosti i kukanja, što ne volimo, zato našljokaj se i zabavi, te u slobodno vrijeme radi na sebi.

5. S obzirom na to da sljedeća stanica na tvom Glitter putovanju je Labyrinth festival, možeš li reći kako je došlo do suradnje, zašto baš Labyrinth te koji je feedback of tvoje ekipe koja je bila prošle godine na festivalu o tvom angažmanu ove godine?

Do suradnje je došlo iznimno jednostavno, kolegica mi je rekla da traže make-up artiste, poslala sam im mail i sve smo se lijepo i brzo dogovorili, to je razlika rada sa stranicama, odgovor na mail dobiješ unutar 24 sata max. Iznimno sam zadovoljna njihovom profesionalnošću i izvrsnom organizacijom. Moja ekipa koja je bila je oduševljena gusarima i ibiza girlsima, tako da jedva čekamo da konačno počne ples, Sunce i zabava te da naše glitter angelsice krenu u akciju.

6. Slika govori više od tisuću riječi možeš li izdvojiti jednu sliku koja bi opisala što je to Vida Loca Glitter?

Naša misija je učiniti ljude sretnima i sjajnima. Slogan nam je Just be fabulous on eco-friendly way. Trudimo se biti takve cijelo vrijeme i mislim da nam izvrsno ide. Vjerojatno vidim sebe kako jašem na prekrasnom Rainbow Unicornu s krilima, perjem i prekriven šljokicama.

7. Da nam ne bude dosadno samo gledati možeš li izabrati jednu pjesmu koja objedinjuje Vida Loca party-ije i Vida Loca Glitter?

Ajme pjesmu, uf jako težak zadatak, nemoguće, nisam tako jednostavna. U glazbi sam oduvijek, odrasla uz najbolje ploče, tako da ne mogu izdvojiti samo jednu pjesmu. Ali ako ipak mogu birati više njih, definitivno ove:

8. Za kraj molio bih te da pošalješ poruku svima onima koji se još razmišljaju oko toga treba li staviti glitter ili ne tijekom partija.

Ne razmišljajte, djelujte! Dosta naše ekipe se još srami, pa kao kako ću to skinut, šta će reći susjedi itd. Sada uskoro ide kampanja, a raditi ćemo i edukacije. Glitter make-up se napravi za 3-5 minuta, iznimno je jednostavno – potreban je Vida Loca glitter, vazelin/sjajilo i kist. Probaj i oduševit će se, garantiramo. Uz to imamo prirodni bio-glitter koji mogu jesti čak i ribice, čuvamo okoliš što nam je bitno. Poručila bi svima da pogledaju malo Engleze, Nizozemce iBbelgijance, veseli su, zgodni, super se zabavljaju i non-stop su našljokani. Vida Loca glitter je čarobno iskustvo koje ćeš morati ponoviti :).

Sve što te trebalo dočekati u festivalu Galeb odakle upijaš svu energiju #LABO18 festivala prestalo je biti tajna. Od line-upa koji je kompletiran impresivnom listom izvođača, tu su i popratni sadržaji poput glazbene konferencije. Ako se brineš oko karta ili netko iz ekipe je dio last-minute kruga pa razbija glavu kako do karte, znaj da se od sada prodaju samo na blagajni. Idi pa vidi i dobro se zabavi :).

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2