Skip to main content
  • dosem
  • 26.07.2013.

Brdo novog materijala za Moondance

Pravim imenom Marc Ramirez, Dosem je zasigurno jedan od najtalentiranijih izdanaka jake španjolske techno scene u posljednje vrijeme. 

Naslovna foto

dosem
 
Rođen u Gironi (Katalonija), kraju okružen brojnim festivalima i partyjima, zbog produkcijske vještine i velikog potencijala ubrzo prerasta svoju sredinu te potpisuje za Sino, techno izdavačku kuću u vlasništvu projekta Technasia. Otada je nanizao niz izdanja, među ostalima i na Coxovom labelu Intec, a kako nastupa na Moondanceu, mi smo producentu odaslali nekoliko pitanja i doznali što znači njegovo ime, planove za budućnost i još koješta.
 
Kako si se uključio u elektroničku glazbu, da li je to bio tvoj prvi party ili ipak  nešto drugo? 
Moj prvi kontakt s elektroničkom glazbom je bio kada sam prvi put u životu čuo  soundtrack “Blade Runnera”. Ti synthevi su me odmah  zarazili, bila je to čarolija. Na prvi sam party otišao kad sam  prvi put bio na Ibizi– bio je to trance party u Privilegeu.
{youtube}PzERxiNMx24{/youtube}
 
Kako bi opisao svoju glazbu, što te nadahnjuje?
Mješavina je to techna i housea s brojnim utjecajima posebice iz soundtrackova cyberpunk filmova, Detroit techna, UK garagea i big beat/trancea devedesetih.
 
Kakva je španjolska klupska scena i ima li neki producent na kojeg bismo trebali obratiti pozornost? 
Španjolska je oduvijek imala veliku scenu. Trenutno je mnoštvo odličnih producenata kao što su Uner, Coyu, Edu Imbernon, Henry Saiz, Marc Marzenit…  Svi smo međusobno prijatelji i podupiremo se međusobno. Iznimno sam ponosan što izdajem na labelu Suara pod vodstvom Coyua jer to je trenutno najbolji label u Španjolskoj i jedan od najvećih u Europi. Imamo i niz iznimno važnih festivala kao što su Sónar, Monegros, Aquasella, a tu je i cijela scena na Ibizi.
 
{youtube}WLguRmBCIpA{/youtube}
 
Tri tajna oružja za plesni podij i zašto baš ta?
“Incident” Jorisa Voorna jer je bezvremenski klasik, savršen za zatvaranje festivala, “Over and Out” KiNKa i Marca Romboya zbog masivnih sampleova i produkcije te “The Hope” Scube jer volim taj acid synth.
{youtube}fpYxHjjbkPc{/youtube}
 
Origin je izdan ove godine, ali da li je treći alum već u pripremi?
Da jer “Origin” je prvi dio trilogije – namjeravam glazbom progovoriti o vremenskom ciklusu, o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. “Origin” govori o prošlosti, o mom podrijetlu, utjecajima.Pokušao sam  reproducirati zvukove koji su mene nadahnuli, ali sa suvremenim pečatom, Moj sljedeći album bit će daleko emocionalniji i imat će live atmosferu, baš kako da je live snimka. Nakon toga je na redu budućnost i mislim da će biti eksperimentalan i hipnotičan.
{youtube}RxaDxIaSADk{/youtube}
 
Suradnja s Intecom bio je prijelomni trenutak tvoje karijere?
Svakako i namjeravam se puno više uključiti u rad labela i  objaviti više na  njemu. Intec je savršena platforma za razvijanje moje techno strane. Velik sam obožavatelj Carla i labela.
{youtube}hXhAJzTp6mo{/youtube}
 
Ovo je tvoj prvi posjet Hrvatskoj, što očekuješ?
Zapravo ovo će biti drugi put da sam u Hrvatskoj, a prošli sam put upoznao veoma šarmantne ljude i ugodno se iznenadio kad sam shvatio koliko ih poznaje moju glazbu.
 
Znači li tvoje producentsko ime nešto?
Dosem znači dvije strane mene, govori o dualnosti samoga života{youtube}humk8_9USUo{/youtube}
 
Što poručuješ ljudima koji te dolaze slušati na Moondance?
Veoma se radujem svirci, pripremio sam brdo novog ekskluzivnog materijala koji će tek biti objavljen .
 
 
.
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2