Skip to main content
  • 29.06.2022.

Broken Robot: -Svatko ima svoju šalicu čaja u glazbi-

Broken Robot jedan je od protagonista skorašnjeg Apokalypsa Goes Zrce festivala koji se održava 1. srpnja na Zrću

Piše: 


U Kalypsu će vrtiti zajedno sa najpoznatijom češkom DJ-anom Luccom, a prije samog festivala saznajte više o češkom glazbenom fenomenu. Ulaznice za Apokalypsu mogu se kupiti na ovom linku.

Radio Intense je razgovarao je s Broken Robot o njegovim početcima u industriji, novom izdanju "Positive Test" na Codexu i drugim nadolazećim projektima.

Da vidimo kako je sve počelo. Kada si shvatio da želiš svoju karijeru nastaviti u elektroničkoj glazbi, a posebno u technu?

— Nikad nisam mislio da želim započeti karijeru, sve je došlo samo od sebe s vremenom. Prvotno sam želio puštati samo za prijatelje, ali s vremenom su me primijetili važni promotori koji su me gurnuli u tu karijeru. Od svoje 15. godine počeo sam ići na techno party kao partijaner. Jednom kad su mi prijatelji pokazali gramofone, to me odmah začudilo i kupio sam svoje, bilo je to 2003./2004., a 2005. počinjem svirati po domaćim manjim klubovima, gdje me zapazio promotor najvećeg techno događaja u našoj zemlji – Apokalypsa.

Znam da imaš dva umjetnička imena. Jedan je Golpe, a drugi Broken Robot. Što ih razlikuje? Zašto si odlučio stvoriti dva aliasa?

— Golpe je od početka fokusiran na tvrđi stil (hardtechno / schranz). Kada sam počeo eksperimentirati s technom (2018) nisam želio objavljivati ​​svoj rad pod svojim tvrđim alter egom i odabrao sam put pod novim imenom – Broken Robot.

Tvoje novo izdanje "Pozitivan test" stiže na Codex. Što misliš o izdanju? Je li ime referenca na ono što se trenutno događa u svijetu?

— Jako sam zadovoljan ovim izdanjem, za mene je Codex trenutno jedna od najboljih izdavačkih kuća, pažljivo odabrane pjesme za svaki tjedan, odlična ponuda dobrog techna za scenu! Da, baziran je na vokalu iz pjesme, gdje kaže "This is Only a TEST", pa sam to nazvao pozitivnim testom, zbog negativne situacije u svijetu i povezanog testiranja ljudi.

 Na izdanju su 3 pjesme. Molim te, opiši ih…

Htio sam napraviti drugačiji stil pjesama, nego što je to trenutno uobičajeno, sve mi se sada čini vrlo sličnim… ali svatko ima svoju šalicu čaja u glazbi...

sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk