Skip to main content
  • 28.05.2016.

DANCElectric Philipe: Još sam zaigrani ‘’dječarac’’ koji je jedva čekao da se dočepa pulta…

Jedan je DANCElectric, ime mu je Filip ili u aliasu Philipe – kako vam drago – rekao bi Shakespeare. Ima i jedan stari grad prepun tajni u kamenju i u njemu jedan klub Revelin u kojem Filip preuzima zvuke ljetnih noći.

 
Pa je tako Scena kao Scena, znatiželjna i nezasitna novog i dobrog sjela je u vrući stolac i ispila čašicu razgovora s današnjim protagonistom koji je podijelio sve od početaka, utjecaja, pouka o uspjehu, preko revelinskog dugog glasnog ljeta, planova za budućnost pa sve do još uvijek prisutne dječačke radosti kada stane iza pulta. Stoga riječ predajemo DANCElectric Philipeu, jer nitko drugi svoje priče ne priča bolje do tebe samoga. Enjoy!
 
1. Bok bok Filipe. I tako 20 godina u glazbi samo što nije? 
 
Hola, da tako je, 20. obljetnica se približava (07.1996.- 07.2016.) i u planu je velika proslava 06.07. u Revelinu gdje ću ugostiti par kolega sa domaće scene u sklopu programa DANCElectric Residency 🙂
 
 
2. Kako sada vidiš početke, koliko si drugačiji i što si naučio?
 
Početak je kao i kod svakog istinskog ljubitelja glazbe bio jako entuzijastičan, nestrpljiv, emocionalan prije svega. Mogu samo reći da sam u ranim fazama već poprilično bio siguran kako je to nešto čime se želim baviti jako dugo. Ne znam koliko sam drugačiji, s vremenom sam postao iskusniji, profilirao sam se žanrovski, tehnički i u poslovnom smislu. Kao osoba mislim da sam još uvijek onaj zaigrani ‘’dječarac’’ od prije 20 godina koji je jedva čekao da se dočepa pulta i počne ‘’svirati’’. U tom smislu se ništa nije promijenilo.
 
3. Bi li išta napravio drugačije ili bi sve ponovio? 
 
Sigurno bih neke sitnice drugačije posložio, neke suradnike promijenio ili u potpunosti zaobišao. Ali možda je sve to upravo doprinijelo razvoju i napretku moje karijere.
 
4. Kako se u posljednjih 20 godina promijenila publika?
 
Velike su razlike između ‘nekadašnje’ i ‘trenutne’ publike. Kompletna scena se s vremenom žanrovski razgranala pa se tako i publika nekako selektivno podijelila.

 
Nisam veliki nostalgičar, ali da bilo je super krajem 90-ih biti DJ i iznimno mi je drago sto sam tada bio dio te scene. Da se razumijemo, trenutno stanje na našoj sceni je jako dobro. Eventi, gostovanja, domaća i inozemna, festivali, kvalitetni klubovi…. Za svakog po nešto se prezentira konstantno, tako da publika nije ni malo zakinuta i mislim da je zbog toga nova generacija ‘’rejvera’’ iznimno zahvalna jer kao sto mogu primijetiti ‘’feedback’’ od kolega DJa, promotora, organizatora je iznimno dobar.
 
5. Koga si zapazio na domaćoj sceni na kome bi valjalo držati očnu jabučicu? 
 
U zadnje vrijeme primjećujem veliki pomak u produkcijskom smislu, pri tom ne mislim na starosjedioce na sceni kao Ilija Rudman, Petar Dundov, Damir Ludvig i drugi, oni su nas već navikli na velike rezultate. U ovom slučaju se pojavljuju nova imena čije se trake/radovi vrte od strane velikana scene. To su: Matroda koji je na turneji po USA trenutno, DJ Jock čije radove uredno prezentira Carl Cox te mali Djivo Bjelančić poznatiji kao dBA, dečko koji sa navršenih 18 godina ima skoro 5 godina iskustva na stageu Culture Cluba Revelin. Pred njima su jako optimistična vremena.
 
6. Postoji li instant recept za uspjeh ili je jednostavno samo golema količina rada i ljubavi?
 
Slično kao i u svakom poslu, koliko uložiš toliko će ti se i vratiti. Osim ako niste jedan od onih sretnika koji može uložiti par miliona $ u sebe i kompletnu vojsku ljudi koji će od Vas napravit zvijezdu. Popularno nazvane ‘’Instant zvijezde’’, svi ostali moraju biti spremni na naporan rad, požrtvovnost, odricanja, uspone i padove koji će se naći na putu kad tad.

 
7. Što nas čeka u dugom toplom ljetu u Revelinu? 
 
Sa svakom novom sezonom se postavljaju novi izazovi, pa tako ni ova godine nije bila iznimka. Preko 50 DJa, 2 festivala, jedan novi projekt pod nazivom #TheWeekend, nova talijanska plesno-vizualna atrakcija, mnogo pojedinačnih gostovanja s iznimno respektabilnim izvođačima. Sve u svemu, mislim kada cijeli program bude u javnosti da će Culture Club Revelin apsolutno opravdati očekivanja publike. 
 
8. U kojim pitama sve imaš prste i kojem partyju se ti sam osobno najviše veseliš? 
 
He,he, zamiješao sam dosta ‘’pita’’ za narednih 2 godine. Naravno bez kolega ništa ne bih mogao postići tako da te zasluge ne pripadaju samo meni. Osobno me veseli par događanja zakazanih za ljeto 2016. Claptone, Doorly, B2B set sa Manuel De La Mare-om, Paul Van Dyk, prvi ‘Ladies night’ na programu ‘DANCElectric Residency’ koji ce predvoditi Sam Divine, sad kada bolje razmislim stvarno dosta kvalitetnih imena stiže u Revelin i kako se kraj sezone bude bližio kraju dolazi nam 9.mj. koji će svakom sladokuscu house zvuka privući pažnju kada gostovanja budu objavljena, e tome se posebno veselim. Nakon toga slijedi zimski period, povratak u Zagreb gdje me očekuje rad u novootvorenom klubu Opera gdje ću sada (27.05.2016.) i odraditi zadnju svirku s Mark Knight-om prije selidbe u Dubrovnik. S menađmentom kluba Opera planiram jednu posebnu suradnju za sezonu 2016.-2017. na kojoj već intenzivno radimo i mogu reci da će se moje aktivnosti na sceni nakon Ljeta nastaviti u visokom intenzitetu.
 
9. Tko je utjecao na oblikovanje glazbene estetike u formativnim godinama? 
 
Uh, mnogo je čimbenika tu, sam razvoj scene je odigrao veliku ulogu, izvođaci koje sam favorizirao, okruženje u kojem sam se razvijao kao DJ. U početku sam nekako bio vise naklonjen tvrđem zvuku bližem Technu, ali jako brzo sam došao do zaključka da je House bazen u kojem želim plivati.
 
10. Pričaj nam o ADE-u? 
 
Jedno prekrasno iskustvo, moj prvi nastup na ADE-u je ujedno bio i moj prvi posjet Amsterdamu pa sam se osjećao bas kao onaj zaigrani dječarac s početka priče. Druženja, izlasci, ozračje, ma sve je bilo na svom mjestu. Nastupio sam na eventu u sklopu 303Lovers-a, diskografske kuće za koju sam tu godinu izdao singl sa Manuel De La Mare-om koji je završio na 15.mjestu Beatportove top liste.

 
 
11. Kakvo je iskustvo posjetiti jednu glazbenu instituciju i je li obećana elektronička zemlja održala svoja obećanja?
 
Da, očekivanja su ispunjena, nova prijateljstva stečena, obećanja održana, dojmovi neprocjenjivi. Nadam se da će se u narednom razdoblju ponoviti slična avantura, neke naznake za to čak i postoje, ali o tome ćemo kada dođe vrijeme za to.
 
12. Što se kuha u loncu novih izdanja? 
 
Sto se izdanja tiče puno lipoga stiže. Objave su tempirane za predsezonski period, tako da u skorom vremenu možete očekivati traku koja će izaći na novoj kompilaciji Sweat It Out Recordsa, (Sinden presents SWEAT USA). To je traka za koju sam koristio vocal iz poznate disko pjesme od Sylvester-a / You Make Me Feel, i za taj rad sam već dobio potporu od Technasie, Prok&Fitch dvojca, Weiss-a, Doorly-a koji je nadležnima u ranije spomenutoj diskografskoj kući i skrenuo pažnju na moj rad. Sljedeće u planu za objavu je novi singl za 303Lovers-e. Nakon iznimno dobrog rezultata na prošlogodišnjem izdanju odlučili smo se na produkciju nove 2 trake. Jedna je već završena i u fazi testiranja je dok je druga pri kraju, par modifikacija i mislim da će to bit to.

 
13. Znamo da si najproduktivniji u toplim mjesecima. Gdje se vidiš za 10 godina? 
 
Nadam se u identičnoj situaciji kao i sada, muziciranje, druženje, nastupi u nekom novom studio u mom vlasništvu s osmijehom na licu 🙂
 
14. Wild Card pitanje: Kada si posljednji puta bio savršeno delirično sretan?
 
To se dogadja svaki put kad se ‘popnem’ na stage, zbog toga se i bavim ovim poslom. Osjećaj koji te preplavi kada započneš nastup i publika pozitivno reagira na tvoj set je neopisiv i nadam se da ce potrajati bar još 20 godina!
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2