Skip to main content
  • alt
  • 26.07.2015.

David Morales: Rad s Frankiem je bio jedan od najboljih trenutaka i najvećih utjecaja u životu

Neosporivi kralj housea zaurlao je u Brooklynu prvi puta 1961. i toliko godina kasnije rasplesane kaskade tijela diljem svijeta urlaju zajedno s njim.

 
Popričali smo s najpoznatijim svjetskim remixerom, vlasnikom Grammyja i definitivno najočekivanijim umjetnikom floorova primoštenske Aurore, koja čeka rumeno jutro s Moralesom 1. kolovoza. Uživajte u intervjuu i po svoje upade skoknite na nagradnjaču!

alt

 
1. Kako su Loft i The Paradise Garage u samim počecima utjecali na tebe? Vidiš li odjeke tih vremena u svojim odabirima danas?
 
I Loft i Paradise Garage su imali veliki utjecaj na mene. Puno sam naučio od Davida Mancusoa i Larryja Levana. Način na koji puštam glazbu refleksija je tih dana. Sada već pričamo o 4 desetljeća DJ-inga.
 
2. Kako je bilo raditi s Frankiem Knucklesom? 
 
Rad s Frankiem je bio jedan od najboljih trenutaka i najvećih utjecaja u mom životu. Zajedno smo stvarali magiju u studiju i i zvan njega. Zajedno smo stvorili i fenomenalan brand DEF MIX.

alt

 
3. Što je to u tvom radu s remiksanjem što radiš tako dobro da te postavlja na vrh? Kako ide sam proces remiksanja za tebe?
 
Mnogo pomaže to da sam i DJ i da znam što funkcionira na podiju. Remiksanje se puno promijenilo tijekom godina. Jedno vrijeme smo remiksali originalne trake, tada smo započeli dodavati glazbu originalnim produkcijama, i zatim sam započeo tražiti pjevače da prepjevaju pjesmu za remiks a danas prerađujemo čitavu pjesmu. Puno puta sam remiksao hitove za druge producente od kojih su oni zaradili mnogo novca, a ja sam dobio samo golu naknadu. Prije no što prihvatim pjesmu za remiks mora mi se svidjeti i moram osjećati da je mogu povesti na drugu razinu.
{youtube}WHUHFtL1WQ0{/youtube}
 
4. Što ćeš propremiti za ekipu u Aurori 1. kolovoza i pripremaš li setove unaprijed?
 
Nikada ne pripremam setove unaprijed i ne znam je li to dobro ili loše. Volim se jednostavno prepustiti trenutku. Naravno da ću pusiti i neke nove produkcije kao i neke trake koje su tokom godina postale klasici Aurore.
 
5. Wild Card pitanje: Bi li išta mijenjao u svom životnom putovanju do sada?
 
Moje putovanje još nije gotovo… Ali za sada zašto bih želio išta mijenjati? To je život, zar ne?
sea star mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk