Skip to main content
  • alt
  • 18.06.2014.

Dižemo techno iz pepela

 Prije godinu dana u Slavoniji je počela djelovati organizacija  Urban Art, osnovana s ciljem promocije i vraćanja  urbanoga zvuka u klubove diljem Slavonije.

 
Iza Urban Arta krije se Mariana Mejdanac, ali i niz DJ-eva koji su naumili vratiti pravi techno zvuk na plesne podije Slavonije. Uoči slavljeničkog partyja Urban arta, porazgovarali smo s osnivačicom i doznali što li ju je potaklo na osnivanje, kakvi su im planovi za budućnost…
 
Što te potaklo da kreneš u organizaciju partyja?
Na organizaciju partya potakla me prije svega ljubav koju gajim prema elektronskoj glazbi od svoje petnaeste godine. Dvije, tri godine kasnije, predano se bacam u promoterske vode, nedugo nakon toga organiziranje privatnih partyja za manje skupine partijanera, zatim managering  DJ-a i klubova , te sudjelovanje u raznim organizacijama. Nekako mislim da je to bio prirodan slijed potaknut iskustvom da se okušam i u svom vlastitom brendu.
{youtube}ZxnIGXqKnvs{/youtube}
 
Što bi izdvojila kao najveće uspjehe Urban Arta tijekom prve godine djelovanja?
Uh, vrlo smo mlada organizacija i teško mi je odgovoriti na ovo pitanje jer svaki ispunjen korak za mene bio je uspjeh. Osobno, najdraži mi je drugi po redu Urban art party,  održan u rujnu lanim kada smo uz puno truda zapalili “retro” iskru u klubu Storm i okupili Slavoniju. Pogled na pun klub i vraćanje u zlatno doba PLUR-a  – ekipa na plesnom podiju, DJ-i, vinili i vibra izmamili su uz široki osmjeh i suze na lice.  S poslovne strane, izdvojila bih Valentinovo uz Leu Dobričić  te međunarodno povezivanje s 031 republic music events / Serbia.
 
Kakva je scena Slavonije ukoliko ta ista postoji?
Mislim da bi možda bilo nezahvalno da općenito govorim o elektronskoj sceni Slavonije. Konkretno, za Urban art cilj  je okupiti Slavoniju i klabere i ono na što smo mi bazirani, čisti je underground i techno sound koji je pomalo zaboravljen. Partyje radimo na području cijele Slavonije, povezujemo se s organizatorima iz drugih gradova, a i jasno o tome govori i činjenica da Urban art ima osam rezidenata – tri vanjska iz Beograda i pet iz raznih gradova Slavonije.  Zajedničkim snagama trudimo se vratiti “zagubljeno”.
{youtube}hMab-NVKu0E{/youtube}
 
Što ste pripremili za party kojim slavite godišnjicu?
Puno dobre glazbe, rekla bih. Svaki party napravljen  je tako da ima neku posebnu notu, novi i šaroliki pristup. Tako da prvu godišnjicu nazivamo jos i spektakl od 11 DJ-a. Od toga su Urban art rezidenti koji idu b2b, a tu je i službeni after party. Moram naglasiti kako to  nikako nisu nabacani DJ-i, već izuzetan line up koji je već poznat Urban Art publici.
 {youtube}iJrwocxDokI{/youtube}
 
Planovi i ciljevi za budućnost?
Ukratko, jako je puno planova i svi s istim ciljem – podići techno iz pepela. Vratiti tu kulturu u klubove i među ljude općenito. Ponavljam, mlada smo organizacija, ali uz puno rada i truda te presudne ljubavi možda Urban art ugosti i koje svjetsko ime.
 
 
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2